11 June 2010

Hasbara Alert vrijdag 11 juni 2010

"Het probleem is niet dat Israël zichzelf verdedigt. Het probleem is dat het op zo’n onhandige manier wordt gedaan, dat steeds een pr-nederlaag wordt geleden." (Rob de Wijk in Trouw)

Een van tevoren geplande aanval van commando's op een hulpkonvooi in internationale wateren is hoe je het ook draait of keert geen "verdediging". Wanneer Somaliërs een vrachtschip enteren en innemen is dat ook geen verdediging - van de republiek Somalië. De raid met schietende commando's een "onhandige manier" noemen is natuurlijk helemaal waanzin. Hier kan Rob van Wijk zien hoe een burger niet onhandig maar adequaat wordt afgeknald, terwijl hij op het dek ligt te spartelen, omdat hij eerst neergenuppeld en geschopt is.
Dat Rob de Wijk een pr-nederlaag van Israël een groter probleem acht dan het verlies aan levens van vredesactivisten moet hij zelf weten. In de jaren zestig liepen er ook wel mensen rond met borden met BOMB HANOI erop, voor een democide die aan miljoenen onschuldige burgers het leven heeft gekost.


Hamas verwerpt versoepeling van blokkade door Israël (RefDag)

Hamas "verwerpt" een versoepeling van de blokkade helemaal niet, het geeft alleen aan dat ze de producten die Israël gekozen heeft om toe te laten makkelijk zelf kunnen maken, en dat ze liever grondstoffen daargelaten zien die die de Palestijnen echt heel hard nodig hebben, zoals als bouwmaterialen.
De pro-Israël 'krant' voegt toe: "...waar Hamas bunkers van kan bouwen." Echter in het oorspronkelijke bericht van AP dat de buitenlandredactie overduidelijk heeft geplagieerd maar enigzins herschreven - zodat Israël zo voordelig mogelijk uit de bus komt, en Hamas zo slecht mogelijk - komt dat zinnetje helemaal niet voor.


Israël versoepelt blokkade Gaza (NOS)
Er mogen chips en vruchtensap door, en de NOS noemt dat een "versoepeling" van de blokkade. De Israël Goed Nieuws Show... Het 'andere' nieuws, zoals u o.a. op dit weblog kunt lezen, wordt door door de NOS verzwegen.

No comments:

Post a Comment