17 May 2010

Moslimhaat in Nederland toont onze hypocrisie


Ridderkerkse moskee keer op keer beklad. De afgelopen drie jaar komt het steeds vaker voor dat er racistische leuzen worden geschreven op de moskee. (3 juni 2010)

Vooralsnog bestaat er over racistische incidenten tegen moslims geen zorg in Nederland. De vraag is of dat ook zo zou zijn wanneer het in onderstaande lijst geen moskeeën maar synagoges betrof. Na de lijst een aantal reacties in de Nederlandse media (via krapuul.nl). Wanneer deze tegen joden werden geuit... was het strafbaar, en werden ze helemaal niet gepubliceerd.


NEDERLAND REAGEERT:

Omroep Brabant:

15-05-2010 om 16:10 uur | limbo
Als het zo door gaat zijn er straks meer moskee’s dan kerken in Nederland, 1 voordeel naar de moskee gaan de geloviggen nog naar toe, de kerken staan allemaal leeg en worden amper bezocht.

15-05-2010 om 18:00 uur | gino02
groot gelijk! !

15-05-2010 om 18:09 uur | magic4life
na 9 juni wordt alles anders

15-05-2010 om 19:36 uur | kees40
jaja maar ga ook eens na waarom. het is veel mensen een doorn in het oog gezien daar al maanden alles opgebroken ligt een weg zelfs omgelegd word enz enz, dit terwijl er andere wijken zijn die al jaren erom vragen dat er wat gebeurd of opgeknapt word maar voor zo een rot moskee mag wel alles gebeuren

15-05-2010 om 20:18 uur | kees40
idd schandalig om daar zo een werloos dier voor te gebruiken maar vergeet niet die moskeegangers gaan zelf er niet veel anders mee om hoor met dat ritueel slachten

Spitsnieuws:

gewoon een varkens boer overhalen zijn varkens daar een dagje te laten rond rennen dan willen ze er geen moskee meer hebben.
En natuurlijk is dat allemaal zonder geweld en zonder dat je iemands leven in gevaar brengt of bedreigd
Iets waar die m.*.tjes stemmers wat van kunnen leren.
menotyou | 15-05-10 | 18:00

De acties worden harder. Toch prefereer ik de handelswijze van de EDL. www.englishdefenceleague.org…
Zolang het het politiek correct establishment geleid door idioten als Cohen. Bakellende en Pechtold zullen de acties alleen maar harder worden.
Weisse rose | 15-05-10 | 18:05

FOK:

raiderxxx 15-05-2010 @ 16:40
Boodschap is duidelijk en ik ben het er 100% mee eens.
Opzouten met die moskeeen.
Zolang de moslims in NL demonstreren dat ze zichzelf als bevolkingsgroep niet geciviliseerd kunnen gedragen door hun woestijngewoonten, moeten er ook geen faciliteiten komen die deze cultuur stimuleren.

Telecaster 15-05-2010 @ 16:26
Schaap? Moet dat dan geen dood varken zijn?
Het IQ van sommige mensen ook...

Duplo84 15-05-2010 @ 16:32
als je een schaap ophang dan komen ze toch juist met de döner broodjes aangerend of niet

JustinK 15-05-2010 @ 16:36
Als er één schaap aan de gevel hangt.....

jobdedraaikont 15-05-2010 @ 17:30
Is schijnbeweging, iedereen denkt 'ach een schaap, had ook een varken kunnen zijn' maar intussen liggen er honderden liters varkensbloed op de vloer, varkensonderdelen in de spouwmuur (oostzijde) en varkensonderdelen in de kruipkelder !!!
ps ik hoop dat ik niemand op een idee gebracht heb [3 ja-knikkende smilies]
ps2 er is er nog een in aanbouw bij een welbekende TL buizen fabrikant in de buurt, ook Roosendaal.
ook weer, niemand op ideeén gebracht, hoop ik !!

beetotheizzo 15-05-2010 @ 17:49
Dat kan niet anders dan door moslims zelf zijn gedaan, anders hing er wel een varken.

Telegraaf: De Telegraaf kent zijn pappenheimers en zet bij dit soort gebeurtenissen de reacties maar gewoon dicht.

Dagelijksestandaard: Bij dagelijksestandaard noemen ze het “smakeloos” en vermoeden ze verder een “false flag” (i.e. de moslims doen het zelf)

NuJij:

20 – 1 dag 17 uur geleden door mirtje
Het is zielig voor de schaap, maar laten we eerlijk zijn, nederland komt waarschijnlijk in opstand!
Tig procent is het zat!

128 – 1 dag 16 uur geleden door Positivos
@119 wanneer snappen jullie nu eens dat het nu wel eens genoeg is voor de autochtone medemens. Wij moeten alles goed vinden, wij moeten ons steeds meer en meer aanpassen aan de ste eds verdergaande, vromer wordende Moslim.
Alles heeft zijn grenzen. En dan mogen de linksen alles goedvinden wat de allochtonen doen, allochtoongeilheid hebben, er komt een moment dat Nederland een tijdbom wordt en dan krijgen we een burgeroorlog, gebeurt vanzelf.
Links moet niet raar opkijken als diezelfde mensen die alles van kinks gedaan kregen, links links laten liggen…

1 dag 20 uur geleden door arjontje
@ 1. Waar staat dat het dier gedood is.
kan net zo goed al overleden zijn.
...tegenwoordig heb je soms provocerende maatregelen nodig, om tot sommige mensen door te dringen.

1 dag 20 uur geleden door ruwe harige cavia
Als je dan wil protesteren tegen moslims doe het dan met een varken, dan zou je in ieder geval tonen iets van het geloof te weten.

1 dag 20 uur geleden door Mekki4ever
Het arme dier verdient meer respect.....dan zo een behandeling door een laffe beest....

Dood schaap bij nieuwe moskee maakt racisme pijnlijk zichtbaar

Joop.nl | René Danen, voorzitter Nederland Bekent Kleur | 16 mei 2010

De Nederlandse overheid reageert te vaak bagatelliserend op racistische incidenten

Rita Verdonk zei enkele jaren geleden in de befaamde toespraak bij de lancering van haar beweging Trots op Nederland: "Wij zijn al eeuwenlang een gastvrij volk". "Er verschijnen steeds onderzoeken die ons van discriminatie beschuldigen. Nederlanders hebben het niet in zich om te discrimineren!”

Helaas werd dit weekend het tegendeel pijnlijk zichtbaar. In Roosendaal is op de plek waar een moskee moet komen een dood schaap opgehangen. Op de vacht van het schaap is met groene letters No Mosk, (geen moskee) gespoten. Sommige Nederlanders schrikken dus niet terug voor discriminatie. In dit geval van moslims. Ze vinden kennelijk dat moslims geen recht hebben op hun eigen gebedshuis.

Dit soort islamofobe incidenten komt vaker voor in ons land. In maart nog werd een moskee in Groningen besmeurd met varkensbloed. Eerder waren er al racistische leuzen gekalkt op het gebouw. Inwoners van Groningen verzamelde zich in de dagen na het incident onder het motto Groningen Bekent Kleur en organiseerde een protestactie. Aan de demonstratie namen ook twee Groningse wethouders deel. Het stadsbestuur reageerde daarmee alert op de bekladding van de moskee.

Dat was heel anders in juni vorig jaar in Veendam, toen het gebouw van een Turkse vereniging en een moskee beklad werd met hakenkruizen en de leuzen "Oprotten uit NL", "White Power" en "Geert Wilders". De burgemeester van Veendam bagatelliseerde toen de racistische bekladdingen door ze "onhandige domheid" te noemen. In Waspik werd eerder een Liberiaans gezin weggepest door racistische pesterijen. Na onderzoek bleek dat de gemeente de zaak had afgedaan als kwajongenstreken en meer dan een jaar niet had ingrepen.

Die bagatellisering is een terugkerend fenomeen bij de reactie van de Nederlandse overheid op racistische incidenten. Dat concludeerde onlangs ook politicoloog Rob Witte in zijn boek "Al Eeuwenlang een gastvrij volk", dat hij vernoemde naar de speech van Verdonk. Hij schrijft dat racistisch geweld, vernielingen en bedreigingen in Nederland al tientallen jaren stelselmatig voorkomen. Maar de overheid ontkent regelmatig dat dergelijke misdrijven een racistisch karakter hebben. „In het dominante zelfbeeld van Nederland bestond afgelopen zestig jaar geen ruimte voor erkenning van het bestaan van racistisch geweld”, aldus Witte.

In Groningen durfde bewoners wel te erkennen dat racisme, in zijn moderne variant van moslimhaat, ook in hun stad voorkomt. Ze namen stelling ertegen en spraken uit dat de Nederlandse samenleving een kleurrijke mix van diverse culturen is en moet blijven. Hopelijk staan burgers van Roosendaal en daarbuiten de komende dagen ook op om kleur te bekennen en solidair te zijn met moslims. Overheid en politiek in Roosendaal kunnen daarin voorop gaan. Voor de politie rest de taak om de daders op te sporen en voor het gerecht te brengen voor deze walgelijke racistische daad.

6 comments:

 1. "De vraag is of dat ook zo zou zijn wanneer het in onderstaande lijst geen moskeeën maar synagoges betrof."

  Waarschijnlijk niet. Dat maakt het niet hypocriet, maar net oprecht. "Haat" jegens Moslims is niet spontaan ontstaan. Dit is gekweekt, in de respectloze manier waarop (voornamelijk jonge) Moslims omgaan met Nederland, de Nederlanders, en de geldende Nederlandse normen en waarden. Provocatie, excessieve criminaliteit (het is de bevolkingsgroep waarin procentueel VERUIT de meeste criminaliteit bestaat), en de flagrante minachting voor het land en volk waar ze nu wonen.

  Andere niet zo nadrukkelijk aanwezige groepen, zoals Chinezen, of voor dit voorbeeld, Joden, maken zich hier niet "schuldig" aan. Dientengevolge is het overal om ons heen zichtbaar dat er geen minachting voor deze groepen bestaat, noch haat. Sterker nog, deze groep staat in alle opzichten gelijk aan de "autochtone" Nederlander.

  Dus nee, Synagoges zouden niet behandeld worden als de moskeeën nu. Dit heeft niets met racisme te maken, en niets met hypocrisie.

  We zijn het nu zo zat, dat we het zelfs riskeren racisten en nazi's genoemd te worden door domme en kortzichtige mensen. Het vijandige gedrag van een grote, luidruchtige groep Moslims heeft ze ingehaald.

  ReplyDelete
 2. Even samenvatten: joden dienen volgens jou anders behandeld te worden dan moslims.

  100% antisemiet dus.

  ReplyDelete
 3. Wat ben je toch een immens dom figuur.

  Ten eerste staat "anti" voor tegen. Welk WOORD überhaupt in mijn epistel is tegen joden?! Dit hele stuk ging over MOSLIMS, niet over Joden.

  En dit is je volledige antwoord? Een heel stuk, en jij legt me wat woorden in de mond?

  Ik dacht dat dit een serieus blog was, maar het is kennelijk gewoon weer het zoveelste blog om Israël en zijn bewoners in een kwaad daglicht te stellen.

  Mijn vorige comment over mijn ervaringen uit mijn tijd in Palestina heb je ook al weggegooid, omdat je lieve Palestijntjes daar niet zo mooi uit kwamen. weggegooid wegens "racisme".

  Ik denk dat jij eventjes terug naar school moet, en als je de brugklas afgemaakt hebt kun je dit weer proberen.

  Of denk je dat je ook inhoudelijk op mijn reactie kunt reageren?

  ReplyDelete
 4. Je komt scheldend binnen met je haathoofd, en daar moet ik inhoudelijk op reageren? Ga lekker tegen je mammie schreeuwen.

  ReplyDelete
 5. Duidelijk, andere meningen dan mevrouw zijn niet gewenst. Sayonara!

  ReplyDelete