16 April 2010

Censureren voor de PVV

‘In het oude Polen (waar mijn roots liggen)’, schrijft de PVV-kandidaat, ‘wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.’

Markuszower noemt het ‘natuurlijk wel ergens jammer’ dat dit gebruik nu in West-Europa niet meer bestaat. ‘Maar ja, wat niet mag (rechtsstaat) moet je niet doen.’

Een citaat van Gidi Markuszower, woordvoerder in Nederland voor de Israëlische Likud-partij van Netanjahu, en nummer 5 op de kandidatenlijst van de PVV.

  • S. Ritmeester mag van de Volkskrant schrijven over "bange joodjes"
  • Charl mag van de Volkskrant schrijven: "Dat gezeur over die "arme zieleige joodjes" moet maar eens ophouden."
  • muskens mag van de Volkskrant schrijven: "In de 1973 oorlog meende den Uyl met zijn kliek van renegaatsocialisten “de arme Joodjes “nog actief te moeten bijstaan."
  • janjanssen mag van de Volkskrant schrijven: "Dus palestijntjes niet meer raketteket doen, en joodjes niet meer straffen."
Dus die terminologie is blijkbaar toegestaan.

Maar een PVV'er, die stelt dat "verachtelijke joodjes" (hij bedoelt daarmee joden die de VN steunen) een joodse fatwa moeten krijgen, en die wanneer het aan hem zou liggen gedeporteerd moeten worden naar de "koude bossen van Oost-Europan" om daar te kreperen, dan treedt de censuur (hier) opeens in werking, en wordt verwijderd wanneer ik in een reactie daarnaar verwijs. Terwijl alles ook allang in de (mainstream!) media en zelfs in de pro-Israël media gepubliceerd is.

Ik ging maar wat schermafbeeldingen maken om deze schaamteloze censuur kenbaar te maken:en:Ook deze werd binnen 10 minuten verwijderd.

Eerst bleef er nog een (1) reactie van mij staan, over dat Wilders ooit de Amerikaanse pillengigant Pfizer in het parlement wilde loodsen (voor sponsorgelden) om het beleid van de gezondheidszorg te beïnvloeden (bronnen), en nu weer middels Gidi Markuszower de Likud in ons parlement gaat zetten. Die reactie werd later ook verwijderd. Tegelijkertijd kreeg ik een IP-ban.

Het mag duidelijk zijn dat de Volkskrant de PVV beschermt door middel van censuur. Moderatie kun je het niet noemen. Een krant die zichzelf nota bene een "kwaliteitskrant" noemt. Ga dan lekker de journalist uithangen in Noord-Korea, denk ik dan. Dan krijgen ze elke dag applaus.

No comments:

Post a Comment