21 February 2010

Netanyahu gaf groen licht voor moord op Hamas-leider in Dubai

Sunday Times:
Meir Dagan, the mastermind behind Mossad's secret war

The mission was not regarded as unduly complicated or risky, and Netanyahu gave his authorisation, in effect signing Mabhouh’s death warrant.
Typically on such occasions, the prime minister intones: “The people of Israel trust you. Good luck.


Metrotime: Netanyahu gaf groen licht voor moord op Hamas-functionaris in Dubai

AD: 'Netanyahu ontmoette moordenaars Hamasleider'

De Standaard durft doodleuk te stellen dat de Mossad voor deze liquidatie "eer" had.

Ad Bloemendaal geeft in BN/DeStem de Mossad een duidelijk pluim, en probeert op elke mogelijke manier de liquidatie te legitimeren. Dat het slachtoffer wel eens twee Israëlische soldaten heeft gedood, noemt hij als reden. Dan begrijp ik eigenlijk niet waarom Bloemendaal in dezelfde trant zwijgt wanneer er Palestijnse strijders worden gedood door Israëliërs.

Alex Burghoorn noemt in de Volkskrant de 'heldendaden' van de "schone Mossad ... van de Joodse staat" op, maar verzwijgt de liquidaties, ontvoeringen, marteling, etc. Hij zal daar wel een bedoeling mee hebben.

Wat is daar nog van over? Vermomming in tennispakjes, die lullig zijn vastgelegd door surveillancecamera’s, en slecht vervalste paspoorten waarop de namen prijken van brave, nietsvermoedende burgers.

Daarbij vergeet hij te vertellen dat de Mossad iemand vakkundig heeft omgelegd, en dat dat er helemaal niet "lullig" aan toe ging, zoals hij suggereert, maar gecalculeerd en goed gepland. Maar ook dat zal een bedoeling hebben.

No comments:

Post a Comment