20 January 2010

NRC noemt hulpverleners 'activisten'

De pro-Israel lobby bij de NRC bericht:

Harder beleid Israël tegen activisten
Gepubliceerd: 20 januari 2010 11:59 | Gewijzigd: 20 januari 2010 12:07
Door onze correspondent
Tel Aviv, 20 jan. Israël maakt het medewerkers van non-gouvernementele organisaties (ngo’s) lastiger om in de Palestijnse gebieden te werken. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van de Israëlische krant Ha’aretz.
Medewerkers van Artsen zonder Grenzen, Oxfam en andere organisaties worden alleen nog als toerist binnengelaten en moeten na enkele maanden weer vertrekken.
Lees verder: http://www.nrc.nl/buitenland/article2463192.ece/Harder_beleid_Israel_tegen_activisten

Duidelijk is dat volgens de NRC de hulorganisaties Artsen zonder Grenzen en Oxfam geen hulporganisaties zijn die de slachtoffers van de Israelische terreur opvangen, maar 'activisten'. Het bewijs daarvoor is het feit dat deze hulpverleners Palestijnen helpen en dus 'harder' moeten worden aangepakt. Zouden ze daarentegen Joden helpen dan spreekt voor zich dat zo'n beleid door de NRC niet van een dergelijke kwalificatie zal worden voorzien. Dan zijn Artsen zonder Grenzen en Oxfam geen 'activisten' meer, maar gewoon hulpverleners. Het feit dat het hier om Joden in Israel gaat betekent onmiddellijk het bekende reflex waarbij de NRC een impliciet en soms zelfs expliciet onderscheid maakt tussen joden en niet- joden, net als antisemieten en filosemieten doen.

Overigens: het bericht is geschreven door 'onze' Guus Valk, een van de vele Nederlandse correspondenten ter plaatse die voorafgaand aan het bloedbad in Gaza begin vorig jaar de AIVD-waarschuwing kreeg om de Gazastrook niet te betreden, met als gevolg dat de Israelische strijdkrachten ongehinderd door 'pottenkijkers' op grote schaal oorlogsmisdaden konden begaan. Lees verder: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/01/sander-van-hoorn-30.html

(bron)

No comments:

Post a Comment