5 January 2010

Nataniël heeft "begrip" voor (joods) antisemitisme

Ronny Naftaniël (CIDI) legt uit, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dat op Israëlische luchthavens geen body scans nodig zijn omdat men verdachten uitzoekt op herkomst en paspoortstempels. "De Israelische douane kijkt dan ook niet naar spullen, maar naar potentiële daders. ... Arabische Israëliers zijn al bij voorbaat verdacht en worden aan een uitgebreid kruisverhoor onderworpen. ... Als je oog hebt voor de veiligheidssituatie in Israël krijg je daar begrip voor."

6 comments:

 1. Zoals gebruikelijk is mijnheer Naftaniel roomser dan de paus, of hoe zeg je het in dit geval?

  Ik heb zelf op Ben Goerion het ontluisterend tafereel mogen meemaken dat een man in pandjesjas, hoge hoed, met peijes en al, voor mijn ogen werd uitgekleed. Juist geen aanzien des persoons.

  Nogal wiedes, zou ik vanuit veiligheidsoogpunt zeggen, want de "tegenstander" is ook niet gek.

  ReplyDelete
 2. Kortom, nog bij wijze van aanvulling: mijnheer Naftaniel zegt wat hij denkt dat het EO- en Wilderspubliek, zijn publiek inmiddels (vroeger had Israel een sociaal-democratisch imago), wil horen.

  De vraag is: waarom is het brede midden en links-van-het-midden opgegeven door de Israelpropagandisten? Omdat de Israelische politiek daar nu eenmaal niet meer te "verkopen" is? Misschien is er nog een ander antwoord, maar dan zou ik dat wel eens willen vernemen.

  ReplyDelete
 3. Ik denk omdat het beleid van Israël niet meer als 'sociaal' en 'links' verkocht kan worden. 'Sociaal', daar kun je nu om lachen, maar toen ik een tiener was, gingen jonge mensen werken in de kibboets (zie Wilders), dat werd gezien als 'hip', dat was een soort commune, een socialistisch ideaal. Dat was het beeld van Israël dat verkocht werd. In die tijd, voor zover ik me kan herinneren, wist ik niet eens wat een Palestijn was. Eh, tiener dus hè.

  Ik denk ook, doordat iedereen meer en meer toegang krijgt tot diversere informatie, dat mensen gaan begrijpen wat zionisme is, wat de ideologie inhoudt, en wat de consequenties ervan zijn. Moslims wisten dat wel, en nu de moslims zich ook over het Westen uitspreiden, krijgen wij een genuanceerder beeld van 'de Joodse staat'.

  Maar jij voelt dus ook aan je water dat het Israël-sprookje voorgoed voorbij is? Dat er zich een meerderheid aan het vormen is die het zat is?

  ReplyDelete
 4. De kibboets was (en is) een socialistisch ideaal, in de geest van de anarchistische joodse mysticus Gustav Landauer. Ik heb aan een beveiligingsmannetje op Ben Goerion mijn lezing dienaangaande moeten afsteken zoals ik die in Haifa gehouden had - intussen werd dus die orthodoxe man uitgekleed verderop -, totdat ik niet meer uit mijn woorden kwam: "Ik heb honger en dorst, moet dit echt, het interesseert u toch niet echt?" Nee, gaat u maar. Ruim elf jaar geleden, toen al te merken was dat het "vredesproces" naar niets leidde.

  "Dit is een triest deel van de wereld," schreef een intellectuele vriend die ik ontmoet had daar in Haifa mij later. Geboren Israelische jood, vertegenwoordiger van zijn land bij de antiracismeconferentie in Durban, jazeker - moet ik er iets aan toevoegen? Als ik ga zitten om na te denken hoe het verder zal gaan kan ik alleen maar ook treurig worden.

  Ernst Bloch dan maar: terwille van de hopelozen is ons de hoop geschonken.

  ReplyDelete
 5. Niet treuren, er moet gewoon allereerst recht gedaan worden. Een andere oplossing is er volgens mij niet. Iedereen, elk land, moet gewoon zijn afspraken nakomen. En dat betekent dat elk land gelijk behandeld moet worden. Er moet recht gedaan worden en misdadigers moeten gestrafd worden. Maxime Verhagen in 2008: "The Netherlands supports the ICC. International justice and lasting peace go hand in hand. The Netherlands would emphasise the ICC’s independence; it believes that the Court should be able to take decisions free from outside pressure or interference. The international community is bound to respect those decisions, whatever they may be.

  This decision is an important step forward for the cause of international justice. It stands as a clear warning, to every country in the world, that no one is above the law. "

  En houdt hj zich daar niet aan dan moet hij opstappen. We leven toch in een rechtstaat, niet in een corrupte schurkenstaat?

  ReplyDelete
 6. We leven inderdaad in een rechtsstaat maar wel een waar wetten wanneer uitkomt héél ruim geïnterpreteerd worden.Ik ben er van overtuigd dat als er werkelijk een eind gemaakt wordt aan ongelijke rechten en het recht voor iedereen op dezelfde wijze wordt toegepast de grieven onder veel mensen zullen verdwijnen.

  "Het verbod op marteling en een onmenselijke of vernederende behandeling is internationaal vastgelegd als een absoluut en niet op te schorten mensenrecht" dit is een mooi v.b van een wet waar de Westerse 'beschaving' zich absoluut niet aan houdt.

  Naftaniel toont ons op niet mis te verstane wijze zijn visie op de Arabieren het zijn potentiele daders.Werkelijk alles is er aan gelegen het beeld van de Arabische terrorist in ere te houden.Daarvoor hoef je alleen maar naar het nieuws te kijken van de afgelopen anderhalve week. Alsof Al Qaida, als zéér gevaarlijke terroristische organisatie te boek staand, niets beter heeft dat klungelige hobbyisten op pad te sturen.

  Misschien kan Naftaniel de arabieren een halve maan kan opplakken i.p.v een gele ster.

  ReplyDelete