7 January 2010

Molukkers mogen blij zijn met Marokkanen

In mijn jeugd heb ik een tijdje opgetrokken met Molukse Nederlanders. Zodoende weet ik welk afschuwelijk onrecht de Nederlandse staat deze mensen heeft aangedaan. Bij aankomst in Nederland werden de Zuid-Molukkers ondergebracht in de voormalige concentratiekampen Vught ("woonoord Lunetten") en Westerbork ("woonoord Schattenberg"). Welkom in Nederland.

In mijn jeugd waren er over heel Nederland verspreid regelmatig vechtpartijen tussen groepjes "Ambonezen" en autochtonen. Molukkers, dat was tuig, volgens de racistische meute. Dat waren straatterroristen. En natuurlijk werd aangetoond dat agressief gedrag bij Molukkers vaker voorkwam dan bij ons, beschaafde blanken. Maar dat is allemaal verleden tijd, want nu hebben de Marokkanen het gedaan. De ouders spuugden toen op Molukkers en hun kinderen spugen nu op Marokkanen. De groepen zijn anders, de sentimenten hetzelfde. Dus mogen de Molukkers, die van stigmatisering alles weten, blij zijn met de Marokkaanse Nederlanders.

En zo is er bij elke generatie een minderheid die 'm is. De boeman, het zwarte schaap, de mindere mens, de afgodenaar, met kwaadaardige genen.


Molukkers in kamp Vught (Lunetten) 1951

No comments:

Post a Comment