3 December 2009

Recordaantal Palestijnen in Jeruzalem uit woning gezet (NRC/Reuters)

2 december 2009 Reuters
Jeruzalem, 2 dec. Israël heeft een recordaantal Palestijnen hun recht ontnomen om te leven in Oost-Jeruzalem, heeft een Israëlische mensenrechtengroep gezegd.

Ruim 4.750 mensen raakten afgelopen jaar hun woonrechten kwijt; meer dan de helft van het totale aantal sinds Israël Oost-Jeruzalem in 1967 annexeerde.

„De herroeping van verblijfstatus heeft angstwekkende proporties aangenomen”, zei Dalia Kerstein, directeur van het HaMoked Center voor de Verdediging van het Individu.

De VN, de EU en de VS hebben Israëls politiek in Jeruzalem veroordeeld. Palestijnen worden uit hun huis gezet als ze niet kunnen bewijzen dat het van hun is.

De huizen die zonder Israëlische toestemming zijn gebouwd, worden met de grond gelijk gemaakt en nederzettingen uitgebreid op grondgebied dat in ’67 is bezet. Beide zijden claimen Oost-Jeruzalem als hoofdstad. (bron)

1 comment:

  1. Vorige week werd in de EU een rapport besproken waarin gesteld werd: dat Israel zijn illegale annexatie van Jerusalem voortzet door de Palestijnse gemeenschap in de stad te verzwakken en de Palestijnse stadsontwikkeling te beletten, met als ultiem doel de scheiding van Oost-Jerusalem van de rest van de Westoever..

    Zoals meestal, was Nederland een van de weinige landen die tegen het rapport stemden. Alleen Italie en Roemenie stemden ook tegen.

    De enige consensus was om dit rapport door te sturen naar het "Kwartet' met grote kans dat het daar begraven wordt.

    Zie link: www.stopdebezetting.com/wereldpers/palestina-europees-rapport-israel-weekt-oost-jerusalem-los.html

    ReplyDelete