29 December 2009

De waanzinnige wereld van Yochanan Visser

Volgens Yochanan Visser op de website van het antisemitische Christenen voor Israël vinden er "in Israël menselijke en hoopgevende dingen plaats. Zoals de contacten tussen Palestijnen in El Khader en Joden uit Efrat." Daarmee geeft Yochanan Visser, kolonist en bouwvakker in de joodse nederzetting Efrat, al aan dat er iets mis is zijn visie op de werkelijkheid, aangezien zowel El Khader als Efrat niet in Israël liggen, maar op de bezette Westelijke Jordaanoever. Visser voert een gesprek met een Palestijn aan, ene 'Ashraf', die net buiten Efrat (want in de nederzetting zelf is het voor Palestijnen verboten) een winkel heeft waar kolonisten komen kopen.


Checkpoint - Verboten voor Palestijnen

De winkel van Ashraf is gelegen op de grens van El Khader even buiten de Joodse nederzetting Efrat. Er worden doe het zelf en bouwmaterialen [en gas] verkocht. De zaak bloeit, mede door de vele Joodse cliënten die in de winkel van de Palestijn kind aan huis zijn.

Stan van Houcke schrijft aan Yochanan Visser:
Welnu, u doet het voorkomen alsof Joodse kolonisten wel degelijk vriendschappelijke relaties opbouwen met Palestijnen van wie het land wordt bezet en van wie de familieleden zo nodig door Joodse kolonisten of Israelische militairen worden vermoord. Hoewel u beweert dat er 'menselijke en hoopgevende dingen plaats[vinden]' vind ik uw voorbeeld niet sterk gekozen, want het is bekend dat zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog er Nederlandse kruideniers waren die vriendschappelijke relaties opbouwden met de Duitse bezetter terwijl tegelijkertijd joodse Nederlanders naar de gaskamers werden afgevoerd. 'De zaak bloeit, mede door de vele Joodse cliënten die in de winkel van de Palestijn kind aan huis zijn,' ik bedoel maar. Dit fenomeen komt veel voor in de geschiedenis, maar toch zou ik er niet de conclusie aan willen verbinden dat daarmee alles koek en ei is.


"Vreedzame co-existentie" met de bewoners van Efrat?

Hoe misvormd de werkelijkheidszin van Yochanan Visser is, naast het feit dat hij niet weet in welk land hij woont, blijkt wanneer hij de Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever meermalen een "co-existentie" noemt. De vraag is natuurlijk hoe Yochanan Visser zou reageren wanneer ik hem en zijn familie uit zijn huis zet en uit zijn nederzetting schop, of hij dat dan ook "menselijke en hoopgevende dingen", "goede contacten" en "vreedzame co-existentie" blijft noemen.

Ramzee Salah, de burgemeester van El Khader, meldde in februari dit jaar nog: "Our village is one of the more affected by the land confiscation for the settlement project. Since 1967 more than 19,000 dunam were confiscated.  Al-Khader is completely surrounded by settlements and bypass roads. The village's development and expanding is limited by the nearness of the settlement." De burgemeester verdient niet aan de kolonisten, maar komt op voor de bewoners van zijn dorp, dus die heeft natuurlijk niet zulke "goede contacten" met zijn bezetters.


Jewish settlers build a [nep] cement foundation for a [nep] synagogue as a symbolic act of protest against the Israeli government decision to freeze construction of private homes in settlements, in the West Bank Jewish settlement of Efrat south of Jerusalem, Wednesday, Dec. 2, 2009. Is dat Yochanan Visser niet, met zijn JNF-petje?

In het ultrarechtse nieuwsmedium Arutz Sheva vertelde Visser hetzelfde verhaal al in augustus, maar met opmerkelijke toevoegingen die hij uit zijn Nederlandse versie heeft gelaten. Zijn 'vrienden' blijken hier tegen een tweestatenoplossing zijn, maar ook tegen een Palestijnse staat. En ze zijn ook tegen Hamas, en tegen Fatah, en tegen de Palestijnse Autoriteit.
Weer een iets andere versie van het verhaal stuurde Visser nog eerder dit jaar naar religieuze extremisten, waarin zijn zogenaamde Palestijnse vrienden (het blijken er inmiddels twee te zijn) ook nog te kennen geven dat: "Stopzetten van die bouw zal voor de Palestijnen een gevoelige economische klap betekenen, daar waren we het over eens." En of dat nog niet ongeloofwaardig genoeg is: "Dan moest de situatie maar zo blijven zoals die nu is met meer vrijheid van reizen binnen Israel, zeiden ze." Yochanan Visser, die zijn relaas een "'factfinding' onderzoek ... tussen de gewone mensen op de Westoever" noemt, is dus van mening dat Palestijnen het allerliefst door Israël bezet blijven. Echt waar.


Vrijetijdsbesteding van de inwoners van Efrat. Op de website van Efrat staat dat dit een "cursus 'omgaan met bewoners'" is.


Ook aan de kinderen uit Efrat wordt gezellig familievermaak geboden. Kunnen ze oorlogje mee spelen met hun Palestijnse buurkinderen? Nou nee, even wachten tot ze wat ouder zijn, als ze in dienst moeten. (On the day Israel celebrates its founding, the army puts on shows of military hardware at various sites. This row of machine-guns was available to bystanders in the settlement of Efrat in the Palestinian West Bank, just south of Bethlehem)

"Dat was dan duidelijk," aldus Yochanan Visser, "het was overigens niet voor het eerst dat ik een dergelijke opinie van Palestijnen hoorde. Een groep monteurs in een garage vlakbij vertelde me een half jaar geleden hetzelfde en een aannemer uit Hebron deed dat daarvoor ook al. ...over het stopzetten van de bouw in nederzettingen hadden ze ook gehoord en ze vonden het "stoejot"(onzin)."

Alles is mogelijk in de waanzinnige wereld van Yochanan Visser en zijn fictieve vrienden. Hier nog een stukje werkelijkheid op de planeet Aarde over de dagelijkse 'kleine' terreur die Palestijnen in Hebron moeten ondergaan en over de sekte waartoe hij behoort die het leven van de Palestijnen tot een hel maken:

12 comments:

 1. Sonja
  Heb je wel eens nagedacht over wie crimineel bezig zijn op internet?

  Interessante aanvulling voor onderzoekers:
  Uw noeste werk, heeft ook andere kanten, populariteit heeft ook tegenstanders nodig dat heeft U wellicht al eerder ontdekt?

  Daarom is het wellicht zinvol niet altijd weg te kijken van de werkelijkheid, maar onder ogen te zien, welke vrienden je hebt, zoals die Lutherse Bisschop Younan, waar ik over repte die zijn Palestijnse parochie op sluwe wijze dient, tot aan de einden der aarde .

  Als vrij volk, is het beter de naaste in vrijheid te dienen, dan dure demoniserende woorden ... te gebruiken; zelfs een vrij volk heeft niet de vrijheid om fanatieker dan fanatiek, haar eigen spelregels te stellen boven wat geschreven staat; al mag ik mijzelf rekenen tot een vrij volk, ik acht mij toch niet vrij dat ik ‘mijn vrijheid’ hierboven zou plaatsen, want dan loop ik het gevaar slaaf te worden van haat en een schijnwereld, waarin geweld (zoals Hebreeuws: חמס ) de baas SPEELT!
  De architect van het zogenaamde 3de reich, vriendje van die Moeftie, bleek veel slimmer, dan degenen, die hem promootten; hem op het zadel hebben helpen komen.

  Maar toen was het te laat om nog vrede te blazen, of om hem tot rede te brengen, de geweldenaar bleek onverzadigbaar … en zette zelfs lieden die slimmere plannen hadden aan de kant; je weet wel wat dat betekent. Gelukkig voor hen; aan de andere kant: het moet je maar gebeuren. Hoewel ze konden zich minder medeschuldig weten later. In ieder geval is e.e.a. niet aan te bevelen.

  Het gaat er nu om spannen Sonja wie U dient Chamas of ons eenvoudige lezers, die de toekomst niet kunnen bepalen, maar toch enig besef hebben ontvangen wie de toekomst bepaalt.

  Daarom is het nuttig na enige nachtrust, ook de andere kant eens te lezen en niet roekeloos door te gaan. →→ http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=10098

  ReplyDelete
 2. Yochanan Visser is een infatsoendelijk mens die juiste berichtgeving pleegt over Israel en de waanzin van het antisemietisme waaraan zich o.a. deze website meer dan schuldig maakt. Het duizelde me, ik was er van overtuigd dat Hitler dood, het duizendjarige rijk verwoest en de Protokollen plus mein Kampf in de prullebak lagen. Maar nee. Ziet, de Israellobbysite geeft hier een hysterisch overzicht. Joden schieten, zelfs hun vrouwen en kinderen kennen geen groter genot dan een geweer te hanteren, Efrat, de oude Bijbelse Stad heeft niets met Israel te maken maar alles met de Kor'an, en Yochanan de Jood is een kolonist want hij woont in Israel. Hij is ook nog bouwvakker en da's nog veel misser want hij bouwt vast soms een huisje voor een Jood en ieder weet hoe verboten dat wel is. Mensen, hoe is het mogelijk, Mein Kampf revisited in het jaar 2009.

  ReplyDelete
 3. richting,

  Ik neem aan dat u bedoelt dat ik "crimineel bezig ben op het internet". Het is wat zeg. Maar zonder toelichting is het dus een opmerking van niks.

  Blijkbaar weet u ook welke vrienden ik heb, en noemt u een bisschop waar ik nog nooit van heb gehoord. Dus ook hier verkondigt u nonsens over mij.

  Ik dien ook niemand zoals u suggereert, maar dat zult u wel jammer vinden neem ik aan.

  De link naar dat bange voxpop weblogje heb ik bekeken. Ik heb echter een broertje dood aan extremisten (wat u zou moeten weten aangezien u mij zo goed schijnt te kennen) dus er enig belang aan hechten is verspilde tijd.

  De rest van uw betoog is voor mij volkomen onbegrijpelijk. Ik ga er dus maar van uit dat u het even kwijt moest.

  wiesje,

  Ik weet niet wat "infatsoendelijk" precies betekent, maar ik weet wel dat Yochanan een dief en dus een crimineel is. Niet alleen omdat hij land steelt, maar ook omdat hij een Schreibtischmörder is, en vooral ook omdat hij lak heeft aan het internationaal recht.

  Deze website gaat inderdaad ook over antisemitisme. Lees het eens na zou ik zeggen voor u weer met het bekende uitgemolken holocaustvingertje begint te zwaaien met het nodige slachtofferisme. De rest is ook gebral van een idioot, zoal "Yochanan de Jood" die in Israël zou wonen. En wanneer u mijn weblog met Mein Kampf vergelijkt, dan moet u wel ver heen zijn om u er zo in te 'verdiepen': voer voor psychologen dus.

  Uw beider Pavlov-reactie,

  U gaat nergens helemaal op in dus u heeft uzelf meteen gediskwalificeerd. Echt een prestatie.

  ReplyDelete
 4. Sonja
  Over één van Uw vrienden, (of geest-verwanten):

  Heeft U het Kairos document eigenlijk wel ooit gelezen? Waar U over repte? →→
  http://deisraellobby.blogspot.com/2009/12/ben-kok-uitgejouwd-in-utrechtse-dom.html#more

  U vindt dat wellicht een geweldig goed document, dat document dat in die Domkerk overhandigd is?

  Heeft U de namen gezien, die in dat document daarbij staan?

  De link kunt U wellicht zelf vinden?

  Ik reken hen daarom toch tot Uw vrienden?

  Want deze herders zijn van dezelfde school …, en zijn geen buitenaardse wezens, waar U nog nooit van gehoord hebt?

  Moet ik U rekenen tot degenen die heel veel lawaai maken met scheldwoorden en gediskwalifiseerde wijsheid, of tot iemand, die niet goed lezen kan?

  Moet ik Uw werk rekenen tot roddelwerk?

  Of dat schallende lawaai, dat ik ook in Israël gehoord heb en wat moordenaars na hun 'overwinning' uitbraken?

  Gebruikte ik mijn vrijheid om U in de grond te boren, of om U te waarschuwen, dat Uw glazen toren net zo doorzichtig is dan de woorden waarmee U hoopte dat ik U niet zou antwoorden?

  U schreef: "U gaat nergens helemaal op in dus u heeft uzelf meteen gediskwalificeerd. Echt een prestatie."

  Stond voor U vast, met bovenstaande ontboezeming, dat ik geen begrip zou hebben over het onderwerp waarover ik mijn mening probeerde duidelijk te maken?

  Ik schreef eerder onder : →→http://deisraellobby.blogspot.com/2009/12/ben-kok-uitgejouwd-in-utrechtse-dom.html#comments

  "Over die vloek … wisten we reeds , met andere woorden omschreven in het onthullende boek van een valse wereldprofeet. Maar hoe velen nemen deze boodschap nog goeds…vermoedend aan……, om serieus te nemen, want het zou heiligschennis inhouden, over deze onsamenhangende woordenkramerij nog zelfs kritisch na te denken.

  Immers doen jullie mensenrechtenjagers en politieke programmeurs dat wel?

  Ik heb het NU niet langer over mensen die moeilijk lezen kunnen of overschreeuwd zijn door valse voorlichting, die over de daken van veler huizen schetterde."

  U mag zelf kiezen: Of U hoort tot hen die niet zo gemakkelijk lezen, of tot hen die overschreeuwd waren door veel halve waarheden en verwoestende leugens, zoals in de dertiger jaren.

  U moet (eens) kiezen, Of U rekent Uzelf vanwege Uw mammon<*> tot die programmamakers en mensenrechtenjagers <**> of tot de slachtoffers en dan wordt duidelijk waarvoor U al uw werk doet.

  Ik schrijf dit niet om U aan de schandpaal te knevelen, maar om U tot de orde te roepen!!!!

  <*> U heeft het wellicht over een andere mammon , maar de centen van hen die wellicht te veel van Israël verwachten, maar volgens U wel eens allemaal filosemieten of antisemieten kunnen zijn.
  <**> na de vissers zullen de jagers ook komen; Uw critici, kunnen U wellicht beter met de jad aanwijzen waarover dit alles gaat; ook in de 30-ger jaren waren daar jagers, zoals in dat islamitische boek EN (vult U maar in) die vissers: Wellicht kunnen we nu nog veel leren van deze strijders wier gedachtenis nooit meer vergeten mag worden!

  ReplyDelete
 5. Een grote voorwaarde voor mijn vriendschappen is dat ik op zijn minst contact met ze heb of heb gehad. De rest van uw betoog is wederom onbegrijpelijk, en komt op mij hysterisch over. Maar dat doen extremisten en religieuze fundamentalisten wel meer, dus dat ligt geheel aan mij. Verder bent u wederom volkomen off topic. Misschien is het door mij besproken probleem te complex voor u.

  ReplyDelete
 6. @Sonja

  Dat kairos document vond U toch prachtig, las ik?
  Daarmee bent U toch solidair met Uw geestverwanten, of vrienden, of U prees toch ook hun streven en daarmee hun boodschap; ik bedoelde de redeneertrant van die Bisschop?
  http://deisraellobby.blogspot.com/2009/12/christenen-voor-israel-hebben-lak-aan.html#comments

  U heeft geen contact met hem gezocht, maar ik verwijs naar zijn doelstellingen en de manier hoe hij misbruik maakt van zijn vrijheid in Israël; dat zult U allemaal zeker herkennen.

  Zoals hij beweerde: " ... Jullie bevinden je in mijn kerk, zonder enige controle
  of censuur.
  Jullie kunnen de godsdienstvrijheid merken! ...."

  Hij is er onbekend mee, hoe 'zijn' geloofsgenoten in de Palestijnse gebieden worden vervolgd?

  Wel eens onderzocht, hoevelen daar weggevlucht zijn voor de terreur? Ook dit is een voorbeeld van eenzijdige berichtgeving, geest-verwantschap met http://deisraellobby.blogspot.com/

  Wellicht heeft U niets met 'soorten geloven' of het nu van hout is of steen of filosofie of datgene wat betrouwbaar is; want een atheïst moet allereerst het 'eigen' inzicht... vertrouwen.

  En als dat klikt met die ander, dan kan er hechte vriendschap ontstaan; maar geestverwantschap blijft altijd de basis, toch?

  ReplyDelete
 7. Als u nu eens rustig uiteenzet wat uw bezwaar is tegen hetgeen ik schrijf, zonder er allerlei persoonlijke fantasieen en suggesties bij te halen, dan zou het misschien een coherent geheel worden, maar tot op heden kan ik er niets mee, want het gaat overal over, maar niet wat ik heb geschreven.

  Als u bezwaar heeft tegen wat er in het document staat, dat is niet mijn afdeling, en zult u contact op moeten nemen met de schrijvers.

  ReplyDelete
 8. Conclusies die niet verwarrend zijn!

  @SONJA
  Ik kan vermoeden, dat logwijf@hotmail.com hetzelfde adres is.

  Ik moet U iets vertellen over de tijd van mijn overgrootopa, over wie ik met respect dingen kan vermoeden, wat ik ook mede aan hem te danken heb, hoewel, ik niet op dezelfde wijze meer zou kunnen denken (veronderstel ik) over zijn eerbied voor wat geleerde mensen steeds maar weer herhaalden, maar meer met allerlei haarkloverijen en ongeduld te maken had, dan met het boek, dat voor hen gesloten bleef.

  Omdat zij meenden, dat zij met hun …RECHTEN ‘de waarheid’ in pacht hadden.

  Weet je, wie reeds zei: er is niets nieuws onder de zon?

  vertellen Máár , ik mocht toch iets nieuws ontdekken en dat ga ik niet verraden, toch ga ik de richting aangeven, waar U moet zoeken, ik had het reeds vermeld.

  Wellicht vindt U mijn inleiding te simpel, omdat U meende dat ik met mijn eerdere tikvruchten fantaseerde of zelfs dat het bij U hysterische gedachten oproept, maar hier moet ik over ophouden, omdat ik U niet persoonlijk ken en omdat ik U in Uw waarde wilde en moet laten en omdat ik mogelijk toch een verkeerd beeld van U in mijn beoordeling van U heb gekregen.

  Langs deze weg terugkomend op mijn verleden, wil ik U uitleggen, dat ik met liefde aan mijn overgrootopa terugdenk, ik zou wel meer over hem willen weten.

  Ook al dacht hij anders dan ik, hij was wellicht vaker medeslachtoffer van onrecht, zoals er tegenwoordig zo naamloos vele andere slachtoffers waren. Zowel het volk van mijn andere overgroot opa die uit het oosten kwam en als stuurman op de grote vaart in zijn logboek schreef over zijn liefje in Nederlandse haven, als wel het andere volk, dat tegen NSB… en de Nazi.. uit het oosten niet opgewassen was.
  Wegens hun haat of hun fobieën?

  Mogelijk waren er nog die met hun laatste dagen zagen dat ze door eigen schuld, misschien wel jalousie, op een kronkelweg terechtgekomen waren!


  Zij die toen verzet pleegden,……. de wijsheid die zij kregen, om onvergetelijke daden te kunnen doen, zijn de bronnen van nieuwe inzichten, lessen waar ik nog nooit van gedroomd had. Daarom zal ik hen, ondanks hun mogelijke tekortkomingen met eerbied gedenken en reken ik mij ook als slachtoffer, maar in het licht van de vorige millenia als OVERLEVENDE om hun gedachtenis RECHT te doen.

  En dan staat ook voor mij vast, dat ook ik vertrapt kan worden door de hoeven van geweldenaars, die toen hun vinger hieven, rechts … links.. Zoals de Ceasars 18-19 eeuwen geleden ter vermaak voor diens publiek beslisten wie overwinnen zou.

  Waarom schrijf ik dit?

  In de taal van mijn overgrootopa’s vertegenwoordigde het woord wijf, althans de klank daarvan absoluut niets negatiefs, eerder iets intiems.

  Daarom probeer ik hiermee uit te drukken, dat ik met eerbied het woord Logwijf wil gebruiken en U de gelegenheid te geven mij te antwoorden, maar ik neem aan, dat gezien het taalgebruik van Uw knipselverzamelaars, dat niet zo eenvoudig is, om mij snel te antwoorden.

  Ik blijf met vragen zitten rond Uw spraakverwarrende website.

  Omdat:
  Wordt vervolgd

  ReplyDelete
 9. Vervolg Conclusies die niet verwarrend zijn

  @SONJA

  De publicaties op Uw website lijken zó eenzijdig en zó overtuigend sprekend, dat ik hier niets aan toe te voegen heb, dan alleen dit: Is het U eigenlijk nooit opgevallen dat U veel meer geestverwanten [vrienden] op internet kunt vinden, dan U ooit vermoedde? Democratische aanwas? ! Ja, zoals bij חָמַס !!

  En
  wat U niet begrepen hebt, komt wellicht, doordat ik andere feiten en verwijzingen aanhaalde, waar U wellicht nog niet de tijd voor hebt kunnen vinden om deze te onderzoeken; dus geen verwijt allereerst aan U, maar aan de knipselverzamelaars, die U wellicht erg boeiend hebt gevonden, want daar heb ik meer over gelezen dan van U.

  Daarom wil ik U verwijzen naar een oude spreuk waar ik veel van geleerd heb en waardoor ik mede veel meer hoop te leren.

  Mocht U het niet kunnen lezen, dan zullen Uw knipselproducenten wel kunnen verraden… waarover dit gaat.

  Hoewel, het google speeltje is een snelle gids van een sprekend beeld en wel in staat, om in jullie taal in latijnse letters en Nederlandse woorden weer te geven wat ongeveer bedoeld moet zijn.

  ט מִשְׁלֵי ← →Mishlej 9,7-8
  יֹסֵר, לֵץ--לֹקֵחַ לוֹ קָלוֹן; וּמוֹכִיחַ לְרָשָׁע מוּמוֹ ז
  אַל-תּוֹכַח לֵץ, פֶּן-יִשְׂנָאֶךָּ; הוֹכַח לְחָכָם, וְיֶאֱהָבֶךָּ. ח

  Het is hierbij geen openlijke vraag aan U maar aan de geleerde schrijvers van Uw Website, die met hun woordgebruik… mij kunnen inlichten of zij ook vinden, dat hun visie net zo eenzijdig is als die van overwinnaars, die het publiek moesten voorlichten over ‘toekomstige’ arenaspelen.

  ReplyDelete
 10. Ik spreek geen hebreews, ik doe niet aan knipsels, u heeft nergens "feiten" genoemd zoals u schrijft, uw opa wordt hier niet besproken, mijn website heeft geen schrijvers wat ik schrijf het alleen, en de rest is weer buitenaards en volkomen off topic. Ik herhaal: welk bezwaar heeft u tegen mijn mening, en welke mening is dat, en waarom. Maar wat cryptisch lopen orakelen in het luchtledige heeft geen enkele zin want dat is een monoloog.

  ReplyDelete
 11. @Sonja
  Wat bedoelt U met onderstaand zinsdeel?

  ...., mijn website heeft geen schrijvers wat ik schrijf het alleen,....

  ReplyDelete
 12. "Het is hierbij geen openlijke vraag aan U maar aan de geleerde schrijvers van Uw Website"

  mijn website heeft geen schrijvers waNt ik schrijf het alleen

  ReplyDelete