22 December 2009

CIDI klaagt over verontwaardiging rond orgaandiefstal

Dat een pro-Israël propaganda-instituut de (toegegeven) misdaden van Israël niet veroordeelt is al erg genoeg, maar dat een pro-zionistische lobbygroep (volgens de Israëlische krant Haaretz) klaagt over eenzijdige berichtgeving is een gotspe. Op de website van de pro-zionistische lobbygroep staat een bericht waarin het haar afkeuring uitspreekt over de sympathie van webloggende burgers over de Palestijnse slachtoffers van de Israëlische orgaanroof. En alsof dat nog niet genoeg gotspe is van een in zijn eenzijdige berichtgeving overduidelijk racistisch instituut, worden zij ook nog door het CIDI beticht van racisme, of ethnicisme, zo u wilt.

En het CIDI zou het CIDI niet zijn wanneer ze geen leugens zou verspreiden over de recente berichtgeving. Het moet immers de Israëlische misdaden legitimeren voor het publiek, dat is een van haar hoofdtaken. Het eerste wat het heeft kunnen verzinnen is: "Het orgaanschandaal dat Israel in 2004 opschrikte wordt opgevoerd als groot nieuws." Welnu, heeft het genoemde "orgaanschandaal ... in 2004" het CIDI ooit 'opgeschrikt'? Nee, het CIDI zweeg. Dus waar gaat dit over? In 2004 moest de Yehuda Hiss als patholoog aftreden voor het stelen van organen (destijds werden ook eierstokken genoemd), en dat was het. Hij bleef directeur van zijn 'forensisch instituut'. Het gaat het CIDI dus louter om het aftreden van Hiss als patholoog, aangezien zijn misdaad in 1998 al in het nieuws kwam. En voor het CIDI was dat allemaal niet belangrijk, want publicaties ontbreken. Mar nu voert het CIDI het aftreden van Hiss blijkbaar als het "schandaal" op. En geheel gratuit, aangezien het lobby-instituut nergens oproept tot een onderzoek.

Net als bijvoorbeeld Trouw durft het CIDI de woorden 'stelen' of 'diefstal' niet te gebruiken. Natuurlijk niet, want dat zou betekenen dat Israël een misdaad begaan zou hebben. Terecht stelt journalist Stan van Houcke de volgende vraag over het bericht in Trouw:

Als ik uw huis leegplunder dan ben ik volgens Trouw bezig met het 'transplanteren van uw bezittingen zonder toestemming.'
Wat had de Trouw-redactie geschreven als Palestijnen organen hadden gestolen uit de stoffelijke overschotten van Joods-Israeli's? Het probleem van racisten is dat ze altijd een onderscheid moeten maken tussen henzelf en de ander. Joden in Israel mogen wat Palestijnen in de bezette gebieden niet mogen.

Het CIDI volgt trouw het herhalen van de leugens en de agitprop die de Israël lobby heeft geïntroduceerd:

Een heel ander verhaal dus dan de Zweedse aantijgingen van moord op Palestijnen ten behoeve van Israelische orgaantransplantatie. Toch kunnen media wereldwijd het niet laten: de affaire wordt opgevoerd om de indruk te wekken dat Israel doelgericht achter de Palestijnse slachtoffers van het orgaanschandaal aanzat.

Het gebruik van "de Zweedse aantijgingen" heeft als doel om een heel land te demoniseren. Om te verhullen dat de Israëlische regering tegen de vrijheid van meningsuiting is wanneer iemand in een ander land in een niet-pro-Israël krant vragen durft te stellen over vermeende Israëlische misdaden. De indringendste leugen die momenteel door de zionisten wordt verspreidt is dat er in Aftonbladet staat geschreven dat er Palestijnen zijn vermoord "ten behoeve van" hun organen. Maar dat staat helemaal nergens, leest u zelf maar (origineel, Engelse vertaling). De journalist deed alleen verslag van de gebeurtenissen en tekende enkele verklaringen op. Zoals journalisten dat nu eenmaal doen, en horen te doen, in een democratie. Dus kun je concluderen dat het CIDI niet eens de moeite heeft genomen om het artikel te lezen en de vanuit Tel Aviv verordonneerde hasbara hersenloos nablaat. Dat concludeer ik niet, omdat er bij het CIDI geen hersenloze mensen werken, maar geslepen propagandeurs en verspreiders van de zionistische ideologie en het joodse antisemitisme.

Wat het CIDI had moeten melden is dat de besproken patholoog Hiss in tegenstelling tot het CIDI geen racist was, en hij bij het stelen van organen geen onderscheid maakte tussen Israeli's en Palestijnen.

Lees meer bij Stan van Houcke over het CIDI en directeur Ronny Naftaniël.

No comments:

Post a Comment