12 November 2009

Verhagen, Lieberman, Sinterklaas

"Misschien dat er ooit, aan het eind der dagen, nog wel een Palestijnse staat komt, maar nu voorlopig niet."
"De tweestatenoplossing is niet de juiste visie."

Avigdor Lieberman in Den Haag, 11 november 2009, hetgeen zijn eerdere uitspraken bevestigd.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken beweert echter het tegenovergestelde:
Minister Lieberman (Buitenlandse Zaken) bevestigde opnieuw dat de Israëlische regering streeft naar een twee-statenoplossing: een Palestijnse staat naast een veilig Israël.

Terwijl de vertegenwoordiger van de Israëlische regering toch duidelijk te kennen heeft gegeven dat er pas “aan het eind der dagen” een Palestijnse staat zal komen. Waarom het ministerie zijn onderdanen voorliegt is om minister Verhagen te beschermen tegen gezichtsverlies, en om het Israëlische vredessprookje (”vredesproces”, “vredesonderhandelingen”, “wij willen vrede”, etc.) in stand te houden.Israëlische ambassade: “De Palestijnse gebieden bestaan helemaal niet”
Toen de heren weer in het De Witthuis verdwenen, de cameramensen in de achtertuin hun spullen bij elkaar zochten, nam de RTL-verslaggever de woorden ‘Palestijnse gebieden’ in de mond en kwam de ambassadefotograaf met zijn Sinterklaasvergelijking.
‘Sinterklaas bestaat niet,’ zei hij. ‘Hij kan dus ook geen onderbroek aanhebben. In 1948 is Palestina opgeven. De Palestijnse gebieden bestaan dus helemaal niet. Spreken over de Palestijnse gebieden is hetzelfde als spreken over de onderbroek van Sinterklaas. Dan zeg ik’, zei hij, en schakelde even op het Engels over op: ‘Sorry, no go! Sinterklaas bestaat niet!’ (De Pers, vandaag)

Dan heb ik schokkend nieuws voor de Israëlische ambassade: net als in Nederland bestaat Sinterklaas ook in Israël. Elk jaar komt hij per boot aan in Tel Aviv (video).

No comments:

Post a Comment