27 November 2009

St. Visie voor Israël verleent hulp aan IDF

Wat zou u doen wanneer u ontdekte dat uw gulle gift niet bij de vermelde arme schoolkinderen terechtkwam, maar bij soldaten van een land in het Midden-Oosten?

Het zogeheten 'goede doel' (ANBI-status) Stichting Visie voor Israël (Stegeren) is de Nederlandse tak van het evangelische/messiaanse Vision for Israel (Jeruzalem) van het Amerikaanse muzikale echtpaar Barry en Batya Segal, die het hulpproject The Joseph Storehouse runnen. Daarnaast hebben ze een online shop met christelijke, joodse en Israelische prullaria - ook uit de bezette gebieden. Op de home page wordt u op het hart gedrukt dat u er iets moet kopen omdat Israël "still at war" is. Een onderdeel van de 'goede werken' van Visie voor Israël is het uitdelen van rugzakken met inhoud aan de kinderen van arme gezinnen, "Actie Rugzakken" geheten. Op de website lezen we dat rugzakken met inhoud aan schoolkinderen worden uitgedeeld, en dat u voor 20 euro zo'n rugzak kunt doneren.

Zo kunt u bijdragen: Met een gift van 20,= € kunnen we een eerstejaars leerling een Israëlische rugzak met het benodigde beginnermateriaal schenken. U kunt vandaag een, tien of wel honderd kinderen gelukkig maken! Hartelijk dank namens de armste en behoeftigste kinderen in Israël!

Maar in de nieuwsbrief van Visie voor Israël (juni 2009) staat beschreven hoe er ook rugzakken worden uitgedeeld aan "de ware helden", namelijk de "eenzame" soldaten van het IDF (Israeli Defense Force) oftewel. het Israelische bezettingsleger:

Toen we onlangs de trekkers rugzakken met alle noodzakelijke inhoud uitdeelden aan de eenzame soldaten, moesten we blijven denken aan deze individuen die zich vrijwillig aanmelden om werkelijk te gaan dienen en deel te zijn van het IDF. Ze deden dit op eigen initiatief, families achterlatend en een cruciale beslissing nemend in hun levens. De ontmoeting met Michael die uit de USA was geïmmigreerd, en Jeremy die uit Afrika kwam, waarbij we hun leven leerden kennen was ontroerend. Jeremy had beide ouders verloren; ze kwamen om bij een verkeersongeluk in Afrika. Michael besloot te verhuizen naar Israël en het land en volk te verdedigen. Voor ons zijn dit de ware helden van tegenwoordig, ervoor te kiezen hun leven te veranderen en het te geven voor de toekomst van Israël. We waren enorm vereerd om zulk warm welkom te krijgen van deze soldaten toen we tijd met hen deelden. Als we onze armen zover zouden kunnen uitstrekken zouden we ze allen omhelzen. Vanwege de militaire operatie “Cast Lead” in januari, zijn we overgegaan meer dan ooit eerder te geven, en de leveringen in diverse plaatsen en gebieden bereikten een recordhoeveelheid in onze geschiedenis. Gedurende het eerste kwartaal van dit jaar, bedroeg ons geven in welzijn en special projecten ongeveer 612,000 NIS, (€ 140.000), exclusief onze giften aan medische noodhulp en middelen. (Nieuwsbrief juni 2009, pdf)

Tevens zorgt The Joseph Storehouse ervoor dat IDF-soldaten gratis artikelen mogen komen uitzoeken en zelfs de hele inrichting van hun woning. Voor slechts 20 euro kunt u een IDF-soldaat een steuntje in de rug geven. Opdat hij zijn taak naar behoren kan blijven uitvoeren? Zijn taak, de bezetting van de Westoever en de blokkade van Gaza. De bescherming van de illegale nederzettingen, het faciliteren van illegale acties, en het uitvoeren en beschermen van mensenrechtenschendingen. Om maar wat te noemen. Volgens de Stichting Visie voor Israël zijn deze soldaten van de Israëlische bezettingsmacht echter "de ware helden". In de nieuwsbrief staan ook enkele foto's met de oprichters Barry en Batya Segal en dankbare IDF-soldaten met hun rugzakken:

En op de website van Visions for Israel:Omdat op de website van de Stichting Visie voor Israël staat dat zij geen onderscheid maken tussen "het joodse als het arabische bevolkingsdeel", maar dit nergens duidelijk wordt op de website, en Palestijnen of bezetting al helemaal niet bestaan, ben ik maar eens in de pen geklommen.

Geachte medewerker,
Ik lees vandaag in De Stentor dat uw stichting de armen in Israël helpt "ongeacht geloof of afkomst". Op uw website kan ik daar echter niets over terugvinden, behalve die ene opmerking. Wel dat u "het Huis van Israël" wil helpen, maar daar vallen de Israëlische Arabieren natuurlijk niet onder, want het betreft een bijbelse term. Daarnaast staan uw nieuwsberichten vol met met zionistische en demoniserende berichten. Kunt u mij dat eens uitleggen, en voorbeelden (feiten) van uw hulp aan moslims geven?

Ik kreeg snel antwoord van Peter Nissen directeur/voorzitter van Visie voor Israël:

Drie opmerkingen: Visie voor Israël helpt "ongeacht geloof of afkomst". De nieuwsberichten zijn citaten van Israëlische dagbladen en geven de exacte waarheid weer puur ter informatie. St Visie voor Israël is dus niet zionistisch of demoniserend. Dit is de waarheid en behoeft verder geen uitleg of bewijsvoering.

Met vriendelijke groeten,

P.J. Nissen www.visievoorisrael.org

Voor 20 euro helpt u Peter Nissen's 'visie voor Israël' - enkele voorbeelden:

Visie voor israel

Visions for israel

Peter Nisseng

The Joseph Storehouse

Visie voor israel

Stichting Visie voor israel

Hoogleraar Nissen Tilburg

Misschien zoudt u het eens willen proberen, of wilt u bezwaar maken tegen het feit dat een christelijke charitatieve instelling het IDF, oftewel de Israëlische bezetting, ondersteunt?
Visie voor Israël/Peter Nissen: info@visievoorisrael.org

1 comment:

  1. Controleer de gegevens i=uit dit artikel en u zult ontdekken dat het van leugens en valse gegevens aan elkaar hangt.

    ReplyDelete