19 November 2009

De beloftes van Verhagen

Wat zijn ze waard? Hij heeft naar zeggen de mensenrechten centraal gesteld in zijn beleid, maar wanneer het Palestijnen betreft is hij niet thuis. Maar wat lees ik nu in de Volkskrant? Verhagen zinspeelt op sancties tegen Israël.

In het artikel, dat blijkbaar een spannende titel nodig had volgens de Volkskrantredactie, zinspeelt Verhagen helemaal niet op sancties, maar weer op "overleg" - dat nooit heeft bestaan tussen Israël en Nederland. Nee, Verhagen geeft juist aan de hoop nog niet op te geven na 40 jaar Israëlische bezetting en talloze schendingen van het internationaal recht. Ongetwijfeld bedoelt hij dezelfde "rede" als waarmee hij verklaarde dat het laatste Israëlische geweld in Gaza "niet buitenproportioneel" en daardoor gerechtvaardigd was.


Gisteren: Right wing Israelis and a US Jewish delegation led by New York State Assembly man Dov Hikind (C) lay a symbolic cornerstone of a new part of the Nof Tzion ['Gilo'] settlement in the Arab east Jerusalem neighborhood of Jabel Mukaber.


Gisteren: Israeli special forces raise their weapons during a protest following the demolition of a Palestinian building in the east Jerusalem neighborhood of Issawiyeh.

No comments:

Post a Comment