20 August 2007

Bill Clinton is een lul

Voor 799 Engelse ponden mocht je op 'King's Row' zitten in de Londense Millennium Dome om te genieten van een “breakfast and speech” of de “brunch buffet and speech” van Bill Clinton op 14 augustus jongstleden.

In 1993 ondersteunde hij George H W Bush’s invasie in Somalië. Hij viel Haïti binnen in 1994. Hij bombardeerde Bosnië in 1995 en Servië in 1999. In 1998 bombardeerde hij Afghanistan en, op het hoogtepunt van de Monica Lewinsky affaire, pakte hij een "terroristisch doel” in Soedan aan dat hij met de grond gelijk maakte met kruisraketten. Dat bleek een van de grootste farmaceutische fabrieken in de regio te zijn, met als gevolg dat tienduizenden mensen, waaronder veel kinderen, stierven door een tekort aan medicijnen tegen malaria, tuberculose en andere behandelbare ziektes.

Lang voor Shock and Awe bombardeerde Clinton Irak. Onder het mom van een (illegale) "no-fly zone" dirigeerde hij het meest langdurige geallieerde bombardement sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit haalde amper het nieuws. Tegelijkertijd voerde hij economische sancties uit waardoor een miljoen Irakezen stierven, waaronder een half miljoen kinderen. “We think the price is worth it,” meldde zijn staatssecretaris Madeleine Albright.

Bron: John Pilger 'Good ol' Bill, the liberal hero'.

No comments:

Post a Comment