12 May 2007

Oproer in VS over ‘Jihad Mickey’

Vandaag Alex Burghoorn's traditioneel USraëlische visie op de Hamas TV 'Mickey Mouse', die naar zeggen de Palestijnse kinderen Israël leert haten. Vreselijk natuurlijk, dat soort propagandatactieken, en de media spreken er terecht schande van.
Maar waar de commerciële massamedia echter nooit schande van spreekt, is de Amerikaans-Israëlische (militaire) propaganda, die er vanaf de wieg bij haar burgers wordt ingestampt, dat zo'n beetje elke andere cultuur anders dan de Westerse niet deugt. Dit apparaat is zo gigantisch, niet alleen op televisie, maar ook speelfilms, en het grootste deel van de wereldmedia (eigenaar: Amerikaanse Republikeinen) spannen zich in om elke gelegenheid ter hand te nemen om rassen, volkeren, culturen en bevolkingsgroepen anders dan de Westerse een negatief imago te geven. Denk alleen al maar aan hoeveel generaties er zijn opgegroeid met de gewelddadige en uiterst racistische Merry Melodies en Loony Tunes, zoals bijvoorbeeld Coal Black and the Sebben Dwarfs. Zo'n televisieuitzending in Palestina is tegenover dit bastion een druppel in de oceaan.



Ook hebben we wat betreft het Hamasprogramma weer te maken met MEMRI (2) -vertalingen, die al eerder het sprookje in de wereld heeft geholpen dat Iran 'Israël van de kaart wil vegen'. Een nogal dodelijk sprookje mag ik wel zeggen, aangezien de wereld het, na uitgebreide hasbara-campagne in politiek en media, voor lief aanneemt.
“Oh, I come from a land
From a faraway place
Where the caravan camels roam.
Where they cut off your ear
If they don’t like your face
It’s barbaric, but hey, it’s home.”
(Oorspronkelijke tekst openingslied van de animatiefilm 'Aladdin' van Disney)
Burghoorn, doe me een lol, en verdiep je eens in hoe de wereld er werkelijk uitziet, kruip uit je AIPAC-kantoortje, en, naar aanleiding van dit Palestijnen-zijn-eigenlijk-best-wel-Untermenschen-artikeltje, adviseer ik je de volgende info van je ietwat onafhankelijker collega's tot je te nemen:

Google Video: Planet of the Arabs - A trailer-esque montage spectacle of Hollywood's relentless vilification and dehumanization of Arabs and Muslims.
Wikipedia: Blackface - History and the shaping of racist archetypes
YouTube video: Mickey Mouse Monopoly - Disney, Childhood & Corporate Power
Ha'aretz: Israëli Hate Literature for Children
CounterPunch: The Militarization of Our Children - Tommy Franks Invades Logan Street Elementary School
In These Times: The Childrens Crusade - Military programs move into middle schools to fish for future soldiers
Dr. Teresa Whitehurst: Propaganda Of Us Military Through Our Schools - Do You Know What Your Kids Are Watching on "Educational" TV at School?
John Pilger: We need to be told - When journalists report propaganda instead of the truth, the consequences can be catastrophic.
The Independent: The US propaganda machine: Oh, what a lovely war
Robert Fisk: From Hollywood to Abu Ghraib - Racism & Torture as Entertainment
Dahr Jamail: US Propaganda vs. Iraqi Reality
Los Angeles Times/San Francisco Chronicle: Military taps YouTube to promote its view of Iraq
Mother Jones: Operation Hollywood
Global Research: The BBC: propaganda which upholds Israeli war crimes Enzovoort...

No comments:

Post a Comment