4 March 2007

Untermenschje verwisselen

Okee mensen, ze hebben weer een rondje gemarteld in Irak. Deze keer zijn het beulen van het hoofdkwartier van een binnenlandse veiligheidsdienst, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in de zuidelijke stad Basra. Die de Amerikanen zo fijn aan de macht geholpen hebben met zogenaamd democratische verkiezingen. Daar hebben ze dus "structureel" Abughraibje zitten spelen met recentelijk 40 gevangenen, die bevrijd moesten worden door de Britten (ook geen lekkere jongens trouwens). De Iraakse premier al-Maliki roept meteen HOLA!, dat de boel gesaneerd gaat worden om sektarisch geweld in zijn (?) land uit te bannen. En nog iets over een groene olijftak in de ene hand en iets dat in Irak 'recht' schijnt te heten in de andere. Dat gaat hij doen met het ontslag van wel 6 sjiitische ministers, uit de zogenaamd democratisch gekozen regering. Heel handig, want dat lokt nog meer sjiitisch geweld uit.

Want ja, nu hebben de Sjiiten het weer gedaan, volgens Amerika. Die eerst de schuld gaven aan de Soennieten, de oude Saddam aanhangers, daar hebben ze o.a. heel Fallujah voor platgebombardeerd, met chemische wapens en zo, en nog een moskee of twee holladiejee. Maar nu Saddam gelynched & onthoofd is, en Mahmoud Ahmadinejad weer de grootste Untermensch ter wereld is, is het wel handig om de Sjiiten de zwarte piet toe te spelen, omdat het in Iran stikt van de Sjiiten.

Rond Untermensch Osama is het doodstil. Bush's allereerste en laatste prioriteit op de ogen van zijn kinderen was to smoke em out of their holes na 9/11, maar in maart 2002 verklaarde hij: "I am truly not that concerned about him."

Maar goed, je kan ook niet alles, want Irak moest veroverd worden nietwaar, dus werd de Untermensch Saddam opgezadeld met de beschuldiging van het hebben chemische wapens die Amerika hem nota bene zelf had geleverd. Enfin, dat is oud nieuws, Saddam is dood, hoewel hij laatst nog is gesignaleerd in Las Vegas in een Elvis-kostuum, dus leve Saddam.

Balkenende blij natuurlijk, omdat wij, domme onblije en ondankbare burgers, abuisievelijk hadden begrepen dat onze premier opeens voor de doodstraf was.

No comments:

Post a Comment