23 January 2006

grootste bedreiging amerika: de petro-euro

In deze bijdrage zal ik uitleggen waarom het voor Amerika (en Israël) van het grootste belang is dat Iran kernwapens cq massavernietigingswapens in bezit heeft, aan het maken is, of, wanneer het met een Powerpoint presentatie niet lukt, Iran in ieder geval bevrijd moet worden van haar wrede regime om de arme Iraniërs te onderwijzen wat echte vrede en democratie betekent.

Maar laten we beginnen met Irak en Saddam Hoessein. De hele wereld is getuige geweest van de Powerpoint presentatie van Colin Powell van geheime installaties in Irak; de waarschuwing van Blair die beweerde dat de WMD's van Satan, herstel Saddam, binnen drie kwartier op het Westen gegooid zouden kunnen worden ("deze dreiging is geen fantasie...u kunt het allemaal lezen"); en natuurlijk de suggestie dat Saddam Hoessein de Al Qaida-leden persoonlijk heeft uitgezwaaid naar de doelen van 9/11. Kortom: de grootste en bloedigste leugen van deze eeuw - waar de hele Westerse wereld nog steeds gedwee genoegen mee neemt. Voor de rest van de wereld heeft Amerika inmiddels de status van het meest gehate land ter wereld te zijn.

De Amerikaanse hegemonie wordt bepaald door de dollar. De OPEC-landen hebben afgesproken dat olie voor dollars verkocht moest worden. Dat betekent dat andere landen dollars in reserve moet hebben, want het is te kostbaar om eerst je euro's om te gaan wisselen wanneer je olie wilt kopen. Maar Saddam Hoessein ging zijn olie in 2000 voor euro's verkopen, en dat zou het einde kunnen betekenen voor Amerika's economische greep op de wereld, aangezien zij de grootste olieimporteur is en het enige land dat de dollar mag drukken. En dat was precies Saddam's grootste zonde, en daarom moest hij weg. "Fuck Saddam, we're taking him out." Na de bezetting werd de olie weer voor dollars verkocht.
("The Iraqis have $10bn (£7bn) locked away in a UN-administered account in New York. If they get permission to convert it all into euros, the impact on the markets would be twice as great as September's coordinated intervention by the G7." The Guardian, november 2000)

Ergens in maart dit jaar opent in Iran de Iraanse Beurs waar olie en gas (staatseigendom) gaat worden verhandeld - in euro's. Dit is slecht nieuws voor Amerika, met name omdat het een enorme nationale inflatie teweeg zou kunnen brengen. Daarom haasten Amerika en Israël zich om de nucleaire leugen over Iran door te drukken en eventueel toe te slaan met sancties of erger. Eenzelfde leugen als gebruikt voor de inval in Irak, want, al zou Iran van plan zijn om kernwapens te maken, dan zouden ze dat pas over 10 jaar voor elkaar kunnen krijgen.

Zal Iran hetzelfde lot als Irak beschoren zijn? Misschien bent u niet geïnteresseerd in samenzweringstheoriën. Misschien gelooft u niet dat het Amerikaanse Congres de Iraanse doomtheorie van de Cheney-gang zal accepteren over de val van het Amerikaanse Imperium, hoewel het Congres naar aanleiding van diezelfde dreiging al duizenden soldaten de dood in heeft gestuurd en de burger honderden miljarden belastinggeld wil laten ophoesten. En nog meer miljarden moet lenen van China die nu al te kennen heeft gegeven meer te zien in petro-euro's dan in petro-dollars. Misschien gelooft u niet dat het Amerikaanse Congres zo weinig hersens heeft dat het zich weer zal laten beïnvloeden door Powerpoint presentaties en wall-to-wall tv-propaganda, die uitroept dat het IAEA veiligheidsprogramma in Iran het grootste gevaar ter wereld vormt voor Amerika en Israël sinds de Koude Oorlog - en dat er iets moet gaan gebeuren. In ieder geval zal er íets gaan gebeuren - op het laatst in maart dit jaar.

Update: enkele uren na het plaatsen van dit log, lees ik weer een aardig voorbeeld van de Evil Iran spin: 'Tehran plans nuclear weapon test by March'

7 comments:

 1. Er zal in ieder geval voor 28 maart een zodanig incident gecreërd moeten worden dat Amerika de Israëlische verkiezingen met vertrouwen tegemoet kan zien.

  Een gewapend conflict gebeurd niet voor eind van dit jaar of men moet besluiten direkt nucliaire wapens in te zetten wat mij op dit moment zelfs niet zou verbazen,maar door dit te doen zal de afhankelijkheid van China zo groot worden op monetaire gebied,dat het land onder totale curatele komt te staan.

  Vergeet vooral de linkse ontwikkelingen in de achtertuin van Amerika niet.Mijn inziens is de kans op een nucliair treffen nog nooit zo groot geweest.Amerika zit in het nauw en zal waarschijnlijk hele rare sprongen gaan maken en Nederland zal meespringen ben ik bang.

  ReplyDelete
 2. Tot nu toe blijft het bij een over en weer gedreig tussen USrael en Iran. Hoewel ik vandaag ook las dat Moebarak het (ook) zat is en eens een keer het geheime kernwapenarsenaal van Israël besproken wil zien. Hopelijk loopt dit niet uit de hand, hoewel het wel terecht en niet meer dan logisch is.

  Amerika zit inderdaad in een penibele situatie, want wat ze ook doen, ze verliezen altijd. Vertrouwen in de intelligentie van de Republikeinen (op het gebied van vrede) heb ik nooit gehad. Het lijkt een land dat niet zonder oorlog kan bestaan. Ook vrees ik dat we weer in een Koude Oorlog situatie zijn beland.

  ReplyDelete
 3. Sonja je geeft zelf aan dat het hele politieke spel in Amerika draait om het geldelijk gewin en prestige,koste wat het kost moet er dus een vijandsbeeld gecreerd worden,voor Israël idem ,anders raakt men de hegomonie kwijt en de grip op de eigen bevolking.Stel je voor dat de Amerikanen en Israëlisch een keer gaan nadenken over hun eigen binnenlandse problematiek van armoede en ongelijkheid dan krijg binnen de korste keren burgeroorlog achtige toestanden.Het credo zal dus altijd blijven:als er geen vijand is maak er èèn voor God,vaderland en eigen gewin.

  ReplyDelete
 4. Precies, daarom is Amerika al meer dan 50 jaar nonstop in oorlog ergens op de globe. Dat is ook de tragiek van Amerika: ze hebben eigenlijk niets om trots op te zijn, geen historische culturele identiteit behalve die van slavernij en genocide op de indianen. Dus dat Hollywood in Amerika ligt, geweld wordt verheerlijkt, de media in handen van de staat zijn, en een gezamelijke vijand onmisbaar blijkt, is niet meer dan logisch. Het maskeert namelijk de eigen culturele en geestelijke armoede. Het gebrek aan beschaving, eigenlijk.

  ReplyDelete
 5. @Beste Kerel: wat betreft de linkse ontwikkelingen in Latijns Amerika, het is volgens mij ook niet voor niets dat er steeds meer Amerikaanse troepen in Paraguay worden gestationeerd, en in Venezuela wordt al maanden gewaarschuwd voor door Amerikanen getrainde huurmoordenaars, die het op Chavez voorzien hebben.

  @Sonja: ik las ook ergens dat Syrië alvast maar is genoemd als het land waar Iran hun zogenaamde nukes zou onderbrengen. Tja de kans dat ze daadwerkelijk worden aangetroffen is dan ook nihil...
  http://www.worldtribune.com/worldtribune/05/front2453724.9659722224.html

  ReplyDelete
 6. The 'World Tribune' kun je beter niet lezen voor informatie, het is niet eens een krant, maar een hobby log van vrijwilligers, en heeft banden met zowel de Moon sekte als de Mossad, en schrijft tevens over buitenaards leven.

  ReplyDelete
 7. Kan zijn maar ik vergat er bij te vermelden dat ze Jane's Defence Weekly citeerden

  ReplyDelete