26 November 2005

homo's ingezet tegen moslims

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er wordt weer een lijk uit de kast getrokken om moslims in een kwaad daglicht te zetten. Het meest absurde voorbeeld daarvan is wel de hoofddoek, waar inmiddels luchtigjes over wordt gesproken als zijnde een bedreiging voor onze democratie. Nu hou ik zelf ook niet zo van stropdassen, en nog minder van hun symboolfunctie (slaaf van het kapitalisme), maar wat kan mij het schelen - ieder zijn plezier.
Daarna is de burqa tot verboden kledingstuk verklaard. Het stond in alle kranten, kwam op tv, er werd in de Tweede Kamer over gesproken, en men riep er schande van. Niemand die echter bereid was om even te vermelden dat de hele ophef gericht was op die ene moslima in Lutjebroek die bang is voor geile blikken op haar lijf. Het zal mij benieuwen wie zich een keer gaat inzetten voor de integratie van bijvoorbeeld de leerlingen van het Driestar College in Gouda, een refoschool die meisjes verplicht om rokken tot over de knie te dragen en hen de broek verboden is.

Aanleiding van deze column zijn twee nieuwsberichten een dag na elkaar, die toevallig ook vielen in een week waarin de bedenkingen over de hysterische staatsangstpropaganda van rechtse politici pijnlijk reëel bleken.

16.11.2005 Verdonk: Meer mogelijkheden voor homoseksuele asielzoekers
Minister Verdonk gaat homofielen helpen bij hun asielaanvraag. Dit, aldus de Gaykrant, naar aanleiding van het ophangen van homofielen in Iran. Ze vergeten er echter bij te vermelden dat dit gebeuren allang als leugen ontmaskerd is als angstpropaganda. Volgens Amnesty, Human Rights Watch en de International Gay & Lesbian Human Rights Commission. Het is toch te gek voor woorden dat een seksuele geaardheid, naar aanleiding van een leugen, een streepje voor krijgt op bijvoorbeeld een familie met kinderen.
Maar het kan nog gekker: een vrouw met een fatwa aan haar broek wordt het land uitgezet ('Uitgeprocedeerd met doodvonnis op zak').

17.11.2005 Filmscript Submission II is af
Er is een filmscript af. Ja? Submission II. O dat.
Het schaamteloos gejatte concept schijnt deze keer koranteksten op homolichamen te laten zien. Ben benieuwd hoe Ali het gaat aanpakken om het verschil te laten zien tussen een heterolichaam en een homolichaam. Waarschijnlijk wordt er wat in getongd, en wordt elke connotatie met de bruine ster zorgvuldig vermeden. Immers, het moet natuurlijk allemaal wel fatsoenlijk blijven en moet voorkomen worden dat 'bepaalde religieuze groeperingen' in Nederland er aanstoot aan zouden nemen. Zeker moet voorkomen worden dat men homofielen geen hand meer durft geven want dan gaan de bedoelingen van dit tweede stuk schitterende staatspropaganda een beetje door elkaar lopen.

Intussen is er nog geen enkele homo van een flat afgegooid, laat staan met het hoofd naar beneden. Die discussie beweegt zich inmiddels al jarenlang ver van de feiten af. Vrijwel niemand vraagt zich af of imams wel zoveel invloed hebben op de jongens die het op homo's zouden hebben voorzien. De excuses die el-Moumni inmiddels ettelijke malen heeft aangeboden, worden van tafel geveegd of genegeerd. Maar de Hervormde kerk noemt het homohuwlijk een "degeneratie"; het Vaticaan noemt Nederland een land waar mensen "met een ernstig verstoorde psyche" wonen; een Hengelose dominee noemt homoseksualiteit een "vieze en vuile zonde"* en volgens de bijbel moeten homoseksuelen geëxecuteerd worden (Leviticus 20:13).

De homoseksuelen in Nederland lijken in ieder geval tevreden met het feit dat ze over de ruggen van asielzoekers voorgetrokken worden. Of zijn ze te naief om te begrijpen dat ze worden misbruikt. Ooit vluchtten homoseksuelen naar Marokko omdat ze in het 'vrije' Westen werden vervolgd en onderdrukt. Nu werken zij mee aan de nieuwe intoleratie. Van mij krijgen ze in ieder geval geen hand meer.

*) "Ik wil het liever niet over el-Moumni hebben. Ik zou het ook niet zo geformuleerd hebben, maar in wezen heeft hij gelijk." De politierechter sprak dominee E. Herbig vrij van belediging. Het gerechtshof in Arnhem oordeelde in hoger beroep dat de uitspraken op zichzelf grievend zijn, maar dat het beledigende karakter verdwijnt als ze gedaan zijn vanuit de geloofsopvatting dat homoseksualiteit een zonde is. (Bron)

9 comments:

 1. Ik zou best kunnen reageren, maar ik weet eigenlijk niet waar ik beginnen moet. Het is gewoon zo'n flauwekul allemaal. Homo's gebruiken tegen de Moslims, en Hirsi A gebruikt de Moslims, om de meest invloedrijke vrouw te worden.

  ReplyDelete
 2. Sonja schreef:

  "Nu hou ik zelf ook niet zo van stropdassen, en nog minder van hun symboolfunctie (slaaf van het kapitalisme), maar wat kan mij het schelen - ieder zijn plezier."

  Ach, kan best mooi staan hoor. Een spijkerbroek met gaten erin is ook niet alles, toch?

  Verder heb ik geen mening over deze kwestie. Met de weinige moslims/christenen/homo's die ik ken, kan ik goed opschieten.

  ReplyDelete
 3. Als voetballer Kalou nu een homo was, was ie al genaturaliseerd.
  Ja de VVD is voor vrijheid van meningsuiting, maar zodra een minister kritiek heeft op het nieuwe zorgstelsel, dan staan ze op hun achterbenen. Die films van hun zijn gewoon een belediging voor de Moslims, afkomstig van een ex Moslima die enkel uit is om Moslims te vernederen, en te stigmatiseren.
  Bij de herdenking van de slachtoffers van Schiphol, zei de aanwezige Imaam, terecht, hoe Nederland hun behandeld.
  Hij zei; "als we lopen, dan lopen we mank, als we zingen, dan zingen we vals, als we spreken, dan stotteren we, als we kijken, dan zijn we blind,.....Laten we maar zwijgen. "
  En daarmee gaf hij terecht kritiek op de wijze hoe Moslims in Nederland behandeld worden.

  ReplyDelete
 4. @Charlie

  Wie behandelt ze zo dan? Jij? Ik niet in ieder geval.

  ReplyDelete
 5. irritante is dat ik dit eehhh 2 jaar geleden al riep bij marijnissen op zijn weblog en iedereen 'puhhh wat een beschuldigingen' en de rest van de opmerkingen die ik naar me kop kreeg...en ja nu blijkt het waarheid te worden. goed verhaal sonja.

  ReplyDelete
 6. Ben ik het mee eens MAD en het is nog waarlijk uitgekomen. De bruinen en hun verwanten regeren.

  ReplyDelete
 7. kan net zo goed honden en varkens film maken. schikt ook af

  ReplyDelete
 8. De hoofddoek is een sexefascistisch symbool, de vrouw is minder dan de man. Dat symbool willen we niet terug in dit land. Dus moet het bestreden worden en in ieder geval ontmoedigd. Die arme kinderen die er helemaal nooit voor gekozen hebben maar die wel geindoctrineerd worden. Daar hoor je politici nooit over. Kinderen hebben blijkbaar geen rechtop eigen keuzes. Verbieden onder de 18 jaar en demotiveren. We willen toch niet terug in de tijd? Er is genoeg informatie over waar die hoofddoek voor staat. Dom om er zo aan voorbij te gaan.

  ReplyDelete
 9. Zo heb ik problemen met het symbool van kapitalistische onderdanigheid, de stropdas. En de reetveter, allicht.

  ReplyDelete