21 September 2005

poema blijkt poes

De bevolking op en rond de Veluwe kan weer met gerust hart haar honden de grote stille heide laten beschijten. Volgens bioloog Gerrit Jansen bleek uit scherpe foto's die de Arnhemse natuurfotograaf Otto Faulhaber afgelopen maandag van het dier maakte dat Winnie* een grote verwilderde kat is.

Volgens Jansen is Winnie een 'gigantisch grote kat', waarschijnlijk een kruising tussen een Europese boskat en een verwilderde huiskat. Het beest is 30 tot 40 centimeter hoog en 60 centimeter lang. Het is gegarandeerd een kater. De staart meet nog eens twintig tot dertig centimeter. De Europese boskat komt hoofdzakelijk in Oost-Europa voor, maar duikt een enkele keer wel eens in Nederland op.

In dierentuin Burgers Zoo in Arnhem bevestigt bioloog Marc Damen dat het dier op de foto een verwilderde kat is. Daarvan leven er tientallen op de Veluwe. "Het kan zelfs zo zijn dat het Winnie helemaal niet is." Desalniettemin gelooft Damen absoluut niet dat er poema op de Veluwe rondstruint. "Ik heb nog steeds geen enkel bewijs gezien", aldus de bioloog.

De commotie rond Winnie heeft de Stichting Pantera geen windeieren gelegd. Oto-Lion in Weesp heeft Pantera een terreinwagen geschonken. En het Lions Dive & Beach Resort op CuraƧao helpt Pantera door een vervangende vakantie voor Arno en zijn vrouw Barbera te sponsoren. Maduro Travel in Den Haag is ook behulpzaam en stelt twee tickets beschikbaar.

Ik heb toevallig gisteren een luipaard gezien in het Kralingse Bos.

* Winnie de Poohma

3 comments:

 1. Klinkt ook een beetje raar eigenlijk, een poema, maar Pantera had dat moeten zien aan de sporen. Tenminste dat lijkt me zomaar...

  En neeeee sonja je krijgt geen vakantie, als jij zoiets krijgt dan is het een dagje Binnenhof waar je je dan kapot ergert...

  ReplyDelete
 2. Yep - ik vrees dat ik daar zaterdag toch enkele winden moet gaan laten. Ik beschouw het als hmijn burgerplicht. Dat wordt vanavond dus chili con carne!

  ReplyDelete
 3. wat een kleine lettertjes...

  ReplyDelete