9 September 2005

kinderkruistocht

In Amerika recruteert het leger intensief op middelbare scholen - gesanctioneerd door het No Child Left Behind Act van het ministerie van Onderwijs. Sinds 2002 zijn scholen verplicht om namen, adressen en telefoonnummers van leerlingen door te geven aan het ministerie van Defensie, zodat het jonge kansarme vlees snel mals gemaakt kan worden om voor het vaderland te sterven (Section 9528).

"The support of our nation's educational institutions on behalf of the U.S. Armed Forces is critical to the success of the All-Volunteer Force," schreef Rumsfeld. "It can be, and should be, a partnership that benefits everyone. As veterans, and as Cabinet Members serving the President, we can attest to the excellent educational opportunities the military afforded, as well as an environment that encourages the development of strong character and leadership skills."

Maar het recruteren van vers vlees voor het leger beperkt zich niet alleen tot middelbare scholen. Op 19 april bracht Golf veteraan en ontwerper van oorlog in Afganistan Generaal Tommy Franks een bezoek aan Logan Street basisschool in Los Angeles om daar een "motiverende presentatie" te geven voor groep 8. De video die hij daar heeft laten zien is daarna door het schoolbestuur vernietigd, dus dat blijft speculeren.

Een publicatie in In These Times bericht over dit soort programma's op basisscholen: leerlingen moeten leren hoe in de houding te staan, marcheren, salueren, rondlopen met nepgeweren en als straf moeten ze push-ups doen. "Maar 10 hoor," verklaarde een medewerker.

In de Chuck E. Cheese ('Where a Kid can be a Kid!') pizzaketen worden kinderpartijtjes georganiseerd voor 2 tot 10-jarigen. Er is een babyspeelplek, spel, taart, muziek en Chuck E. Cheese TV, met een grappig programma met mensen verkleed als dieren en moeders met babies op de arm. Een moeder vertelt:

"Daarna kwamen er andere beelden. Die lieten gelukkige lachende soldaten in Irak zien die snoep en speelgoed uitdeelden aan blije Iraakse kinderen. Daarop volgde een serie beelden met militaire vliegtuigen, tanks en nog meer lachende soldaten. Dit nam 5 van de 15 minuten van de video in beslag. Gedurende dit gedeelte is er een knuffeldier in beeld die met grote geanimeerde ogen van het beeld naar de kinderen kijkt en vice versa, terwijl het knikt en applaudiseert."


De Chuck E. Cheese video wordt standaard vertoond op kleuterpartijtjes in haar 500 pizza restaurants.

Bronnen: The Childern's Crusade, www.unitedforpeace.org, Tommy Franks Invades Logan Street Elementary School, Babes in Warland

No comments:

Post a Comment