12 September 2005

joepje trakteert pino

Het Nederlandse defensiebedrijf RDM (Rotterdamse Droogdok Maatschappij) van ondernemer Joep van den Nieuwenhuyzen heeft in 1998 1,5 miljoen dollar smeergeld gestort op geheime rekeningen van oud-dictator Pinochet van Chili. Dat blijkt uit gegevens van de Chileense rechter, die een onderzoek naar de financiƫle wandelgangen van Pinochet leidt.

Uit de documentatie in het bezit van de Chileense regering blijkt dat in mei en juni 1998, respectievelijk RDM Technology en RDM Holding bedragen van 749.982 en 850.000 dollar overmaakten op rekeningen van de bank Coutts in Miami ten name van de maatschappij Cornwall, meldde de Chileense krant La Tercera. In dat zelfde jaar verkocht RDM ruim tweehonderd opgeknapte tweedehands Leopard-tanks van het Nederlandse leger aan Chili voor een bedrag van 80 miljoen dollar.

De operette-nazi Pinochet is in 1973 na de moord op democratisch gekozen president Salvador Allende door toedoen van de CIA president van Chili geworden. In de eerste 3 jaar heeft hij al 130.000 politieke tegenstanders laten oppakken en heeft hij er 3000 laten vermoorden. Maar dat kon natuurlijk allemaal wel, wanneer je trouwe bondgenoot was van Reagan en Tatcher.

No comments:

Post a Comment