22 August 2005

antisemiet!

Wat te doen wanneer je word uitgemaakt voor antisemiet? We kennen het riedeltje zo onderhand wel: wanneer je inhoudelijke kritiek hebt op de politiek van Israël waar niets tegenin te brengen valt, ben je voor USraëlisten (zionistische neoconservatieven en andere mentaal gemankeerden) opeens een "anti-semiet".

Niet verwonderlijk is het dat nu ook Cindy Sheehan, actievoerende moeder van een Amerikaanse soldaat gestorven in Irak, door USraëlisten een anti-semiet wordt genoemd, aldus o.a. www.israpundit.com ("Cindy Sheehan: Anti-Semite"). Sheenan zou geschreven hebben hebben naar een televisiezender: "Am I emotional? Yes, my first born was murdered. Am I angry? Yes, he was killed for lies and for a PNAC Neo-Con agenda to benefit Israel." Wanneer ze dat werkelijk gezegd heeft, is er natuurlijk helemaal niets aan de hand, en getuigt zij van een helder inzicht in de belangen van de Amerikaanse regering.

Ook neemt men haar kwalijk dat haar actie wordt gesteund door "a group that advocates the destruction of Israel". Ik ga kijken wie ze bedoelen. Blijkt het een zeer aaibare vrijwilligersclub Crawford Peace House die, omdat ze voor vrede en liefde in de wereld zijn, opkomen voor de rechten van de Palestijnen.

Wat is een antisemiet?
Normaliter is het een term waarmee je een persoon aanduidt die zich vijandig opstelt tegen joden aan de hand van het geloof, etniciteit of ras. Maar tegenwoordig wordt de term meestal gebruikt om elke etnisch-semitische groep mensen aan te duiden m.u.v. de joden. Hoewel Arabieren ook semieten zijn, worden meestal zij gebrandmerkt als anti-semieten - omdat de bijvoorbeeld Foeniciërs ooit (400 vC.) niet zo verzot waren op de joden, emigranten die zich overal introduceerden als het 'uitverkoren volk' - geen burgers, maar een elite, die niet integreerden en altijd in aparte wijken bleven wonen.

Zoals Sharon stelde dat Arafat een antisemiet was, komt op hetzelfde neer wanneer je zou stellen dat elke Europeaan Nederlanders haat, en ook de Nederlanders zichzelf (hoewel en rariteit, is het niet geheel onmogelijk). De vraag is dus of we de emotioneel beladen term moeten blijven associëren met iets louter tegen joden gericht, of dat we het als betekenisloos moeten verwerpen aangezien Arabieren ook semieten zijn en in de praktijk dus nooit in die categorie passen.

Met welk doel?
Allereerst moet je begrijpen dat de beschuldiging van antisemitisme een goedkope en laag-bij-de-grondse aanval op de persoon is. Vooralsnog betekent het dat de persoon die je ervan beschuldigd niet van plan is om over ideeën te debatteren, maar om je in een klap onderuit te halen aan de hand van een zogenaamde fout in je karakter. De USraëlist had je net zo goed "kinderverkrachter", "alcoholist" of "kleptomaan" kunnen noemen, en de bedoeling is om de discussie te verleggen naar de gesuggereerde fout in jouw karakter.

Hoe moet je reageren?
1. Je kunt zeggen: "Als ik een anti-semiet ben, dan ben jij een radicale zionist."
2. Of: "Je negeert het onderwerp door mij onjuist te beschuldigen."
3. Of: "Je moeder is een lelijk oud wijf."
Ik kies voor de laatste: "O ja joh? Nou, ik heb gehoord dat jouw moeder een lelijk oud wijf is." Want je brengt de USraëlist in de war, je krijgt de lachers op de hand, en je geeft meteen aan dat beide beweringen absolute nonsens zijn.

Twee regels in dit spel:
1. Negeer de aantijging niet. Het is een serieuze poging om je op een valse manier in diskrediet te brengen. Je moet het herkennen voor wat het is, en meteen teruggooien met bovengenoemde retorische valkuil.
2. Verontschuldig jezelf nooit voor wat je hebt gezegd. Want dat moedigt de USraëlist alleen maar aan om je nog verder de grond in te boren.

40 comments:

 1. a dat herken ik dus uit de praktijk, veel Joden gedragen zich... als een beter mens. Soort geadopteerd gedrag van de Nazi's. Het neer sabelen van argumenten doen ze net zo als de buitenlanders in de jaren 80 'help ze discrimineren mij' en vervolgens kreeg je heel aftands Nederland over je heen. En wat is de aanwinst, iedereen krijgt de schurft aan je omdat je te laf bent om in discussie te gaan.

  Het is trouwens ook erg verleidelijk om de pest te hebben aan Joden. Hebben lobby groepen die betaald worden door de regering, puur om te manipuleren. Bijvoorbeeld het CIDI. Die zou je ook meteen moeten uitzetten als ongewenste vreemdelingen of ben je dan een anti-semiet? Naja who cares. Het is net als met kinderen die aangerand zijn door een pedofiel, die kinderen gaan het gedrag nadoen. De Joden zijn aangerand door de Nazi’s en doen het gedrag van de Nazi’s na, het is een zwaar getraumatiseerd volk wat eigenlijk psychologische hulp moet zoeken.

  ReplyDelete
 2. Op zich is dat gedrag 'logisch' te noemen. Als slachtoffer ben je machteloos en overgeleverd aan de nukken van de dader. Dat gevoel van machteloosheid is het meest traumatische. Wanneer je echter (later) de rol van de dader overneemt, voel je je weer 'machtig' en dat geeft een zekere genoegdoening. Wat ik zo erg vond aan de beelden van de ontruiming is dat de kolonisten willens en wetens hun kinderen meenamen, ze door de hele hysterische toestand een trauma bezorgen, waardoor ze weer een nieuwe generatie met haat kweken. Ik denk echt dat dat de bedoeling is. Maar ik vind ook dat dat kindermishandeling is.

  ReplyDelete
 3. Mad, ze zouden je eens mee moeten nemen naar Auschwitz omje te laten aanschouwen wat daar gebeurd is, vuile vieze smeerlap die je bent.

  ReplyDelete
 4. Henk
  Geweldig henk....en dan? je kent me niet, je weet me achtergrond niet...je weet niets maar maakt me wel voor alles uit. Beetje ernstig dom. Nee ik heb geen zin om Joodje te knuffelen. En dit is dus het effect als je eens iets zegt over Joden, ow ow ow dan komt gelijk het hele verhaal van WO II uit de kast.

  ReplyDelete
 5. Dat Amerika genocide heeft gepleegd op de indianen was ook vreselijk, maar wanneer de indianen nu bijv. Amerika etnisch zou reinigen van Texanen, is Henk daar natuurlijk ook een voorstander van.

  ReplyDelete
 6. Meld je maar aan bij Nieuw Rechts, kun je morgen met je arm schuin omhoog gaan staan. Ongenuanceerde uitlatingen verdienen ongenuanceerde reacties.
  Merkwaardig dat extreem rechts en extreem links elkaar steeds vaker vindt in een gemeenschappelijk vijandbeeld. Misschien zou je eens naar het Holocaust Memorial in Berlijn moeten gaan en plaats nemen in de zaal waarin de namen van vermoorde joden worden afgeroepen. Pas na zes jaar dag in dag uit daar zitten zijn alle namen van vermoorde joden aan je voorbijgekomen. (15 sec. per persoon, naam, geboorteplaats, leeftijd). Of bestel bij de VPRO de DVD Shoah.

  ReplyDelete
 7. Henk

  Laat me volledig koud, echt koud, koud als metaal bij min -50 graden onder nul. Ik doe niet mee aan dat zielig doenerij zooitje. Realisme, daar ga ik voor. Realisme is dat Joden zich misdragen, realisme is dat Joden het handje boven hun hoofd gehouden wordt, realisme is dat zij manipuleren via gefinanceerde lobby groepen. En dat mot ik niet. Dus knuffel jij die Joden maar suf, dan houd ik het realisme wel hoog. Het is zelfs zo erg met die Joden dat ze zelfs ideeen hadden om Nazi tactieken uit te voeren op Palestijnen. Dus puhleur op met dat geknuffel van die doelgroep. En nuances wil je alleen gebruiken omdat je dan niet de harde waarheid hoeft te lezen....face it, they look like Nazi's.

  ReplyDelete
 8. Sonja, jij legt me woorden in de mond die ik niet gezegd heb en trekt daaruit een conclusie dei ik nooit geconcludeerd heb. Daar kan ik niks mee.

  ReplyDelete
 9. Niet iedere kritiek op het handelen van Israël is antisemitisme. De uitlatingen van Mad zijn dat echter wel. Let op wat hij zegt: "joden deugen niet" volgens Mad, waar ook ter wereld of ze iets te maken hebben met de Israelische politiek of niet. Zij zijn via hun invloedrijke posities volgens Mad de schuld van alle kwaad. Ik kan er niks aan doen, maar als ik het gebral van Mad lees dan heb ik het gevoel dat hij een toespraak van Goebbels heeft uitgeschreven. Het zou zomaar kunnen.

  ReplyDelete
 10. Henk

  Pech voor je, Sonja weet wie ik ben en weet ook dat ik verre van Nazi ideologieen steun, ben er eerder een fanatieke tegenstander van. Ik weet ook heus wel dat er Joden zijn die dat geweld tegen palestijnen ook veroordelen. We hebben zelfs zo'n groepering in Nederland rondlopen. Als dit over moslims gezegt zou zijn had iedereen zijn schouders opgetrokken... dat moet kunnen, dat is vrijheid van preken en ga zo maar door....

  ReplyDelete
 11. Je kunt beter "Israëliers deugen niet" zeggen MAD, en ik weet ook dat je dat bedoelt natuurlijk. Ik weet ook dat je een fervent nazi-hater bent. Net als ik. En juist daarom hebben we kritiek op Israël. Dat 99% van de Israelieten joden zijn is voor de doordenker. Dat een meerderheid van de joden zionisten zijn helemaal.

  Maar van Henk mogen de indianen ons uit onze huizen komen bulldozeren omdat ze vroeger bijna zijn uitgemoord door de 'nazi's'. Ja, zielig toch?

  ReplyDelete
 12. Nou, Sonja, ik heb liever dat Mad zegt wat hij bedoeld. Daarover bestaat eigenlijk geen misverstand. Maar, leg me niet steeds woorden in de mond, dat is niet eerlijk.

  ReplyDelete
 13. Nou Henk, leg mij dan maar eens uit waarom de Israëliers zich gedragen als nazi's en de indianen in Amerika - die daar nog veel meer 'recht' op zouden hebben als ik je goed begrijp - niet. Joodse slachtoffers holocaust: ± 6 miljoen Indianen genocide: 15 tot 100 miljoen Verder denk ik ook, maar correct me if I'm wrong, dat iedereen opeens van alles kan en mag roepen over 'moslims', maar wanneer het over 'joden' gaat dan wordt de holocaust weer uit de muur getrokken. Het is de wereld op z'n kop. Mijn idee is: als je moslims mag beledigen, zowel in de maatschappij als in de politiek, dan mag je dat met joden ook (als je daar zin in hebt). Kun je je daar in vinden?

  ReplyDelete
 14. Henk

  Ik deel de mening van Sonja en Mad,een over groot deel van de Israëliers in en buiten Israël gedraagt zich als "übermenschen".
  Men misbruikt alle middelen om het rascistische en criminele gedrag in Israël te rechtvaardigen,en trekt daarmee al tientallen jaren een grote wissel op de wereldvrede.Waarbij ik zeker de houding van vele arabische landen voor geen meter meer goedkeur,maar de laatste 25 jaar is het Israël die de confrontatie heeft gezocht en de misdaden heeft begaan.

  Voor ik ook als bruinhemd word afgeschilderd,in de direkte familie zijn 19 familieleden in Auschwitz en 14 in Sobibor afgeslacht,misschien dat ik juist daardoor een natuurlijke afkeer heb tegen machteloosheid en minachting en dat is wat vele Israëliers momenteel creëren.

  ReplyDelete
 15. Beste Rob, de vorming van de staat Israël verdient niet echt de schoonheidsprijs, een erfenis uit WO-2 waarmee we de Palestijnen hebben opgezadeld. Echter het bestaan van Israël is inmiddels een feit dat je niet meer kunt terugdraaien zonder een nieuwe humanitaire catastrofe te veroorzaken. Soms moet je dingen als een gegeven accepteren. Als je de Europese kaart van 1905 pakt dan zul je zien dat die heel anders is dan de huidige. Het zou wat worden als iedereen de oude rechten weer ging opeisen. En in bijna alle gevallen zijn oorlogen de aanleiding van deze gebiedswijzigingen geweest.
  De Arabische landen hebben echter altijd duidelijk gemaakt dat zij Palestina zouden bevrijden. De fundamentalisten voegden daar nog aan toe dat zij alle Joden wensen te doden.
  Voor de huidige generatie die part noch deel heeft aan de ontstaansgeschiedenis van Israël is er geen andere keuze dan trachten te overleven in een vijandige omgeving. Ook hier is een groei van fundamentalisten te bespeuren.
  Dat de Israëliërs de Palestijnen als tweederangsburgers behandelen is een feit, maar wél een binnenlandse politieke aangelegenheid.
  Dat joden zich als übermenschen gedragen, Rob, vind ik merkwaardig. Hoe doe je dat ? En wat dan nog, zolang je anderen niet naar het leven staat. Of het moet de joodse bijdrage aan wetenschap en cultuur zijn, die is waarschijnlijk groter dan die van de gehele Arabische wereld. En dát, vooral dät, hun maatschappelijke succes, maakt ze nog meer gehaat.
  Overigens, ik noem je geen bruinhemd hoor ! Mad deed dat zelf, lees zijn geschriften maar. Ik heb anderen er enkel op geattendeerd.

  ReplyDelete
 16. Henk zou haast gaan denken dat je iets persoonlijks tegen mij hebt... Maar je ziet ik ben niet de enige die zo denkt, dus de denkwijze is helemaal niet zo vreemd.

  ReplyDelete
 17. Ik heb niks persoonlijks tegen je, want ik ken je niet eens. Wél heb ik iets tegen je mening dat de joden zich als Nazi's gedragen. Ze plegen geen grootscheepse volkerenmoord. De joden die de afgelopen 57 jaar in Israël geboren zijn kunnen niet anders dan te proberen zich staande te houden in een omgeving die te kennen heeft gegeven de joden te willen uitmoorden. Zij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor fouten die wellicht zestig jaar geleden gemaakt zijn.
  Als je dan toch een parallel met het Nazisme wil maken, ga dan eens in Sudan kijken. Daar zijn inmiddels meer dan 180.000 Afrikanen door Arabische troepen vermoord. In twee jaar tijd. Dáár zie je de parallel met Nazisme: het massaal uitmoorden van mensen, niet omdat ze iets misdaan hebben, maar omdat ze zijn wie ze zijn.

  ReplyDelete
 18. aaah nu hoor ik een een pro. joods gelijk het geluid wat ik altijd hoor als er iets over Joden gezegt wordt. En steeds verwijzen naar andere conflicten om maar de focus van Joods/israel gedrag er af te halen. Naja ik blijf er toch echt bij de Joden in ISRAEL, de meerderheid!!! Nazi's zijn en walgelijk en wat mij betreft hebben ze geen ruk geleerd van WOII. Ja hoe je zielig moet doen in de media, alleen lusten de honden er geen brood van.

  ReplyDelete
 19. Mad, vertel eens, wat doen de Israëlische joden nu precies dat je hen Nazi's noemt ? Behalve zich gewapenderhand teweerstellen tegen een vijand die heeft gezegd Palestina te bevrijden en de joden te elimineren ? Je kunt van de huidige generatie joden toch niet verlangen dat zij zich af laten slachten omdat er 60 jaar geleden misschien fouten zijn gemaakt ? daar hebben zij toch part noch deel aan ?

  ReplyDelete
 20. Beste Henk,

  Echter het bestaan van Israël is inmiddels een feit dat je niet meer kunt terugdraaien zonder een nieuwe humanitaire catastrofe te veroorzaken. ... Soms moet je dingen als een gegeven accepteren.
  Het bestaan van Israël is het probleem niet. De PLO heeft in '93 de staat Israël officieel erkent. Waar het om gaat is het teruggeven van de bezette gebieden, zoals Israël dat ook in '93 heeft vastgelegd. Okee, zij het 10 jaar later, onder grote internationale druk, lijkt het alsof daar een begin mee wordt gemaakt. Ik schrijf "lijkt", omdat de verwijdering van een paar hysterische kolonisten absoluut niet opweegt tegen de blijvende practische bezetting (militair en economisch), en de plannen voor de "judaïsering" van andere gebieden om de "demografische balans in evenwicht te houden". De bouw van de muur stopt ook niet, en het daarbij opslokken van Palestijns gebied ook niet. De etnische zuivering gaat door en mág niet 'geaccepteerd' worden.

  Voor de huidige generatie die part noch deel heeft aan de ontstaansgeschiedenis van Israël
  Maar wat vroeger zionisme was, is het nu nog. Het gaat niet om een 'ontstaansgeschiedenis' maar om een allesomvattende ideologie, waar de generaties mee opgevoed worden.

  Of het moet de joodse bijdrage aan wetenschap en cultuur zijn, die is waarschijnlijk groter dan die van de gehele Arabische wereld. En dát, vooral dät, hun maatschappelijke succes, maakt ze nog meer gehaat.
  Dat is pure agitprop Henk. Slaat nergens op.

  ReplyDelete
 21. Ook het goedpraten van Israëlische bezettingen, bombarmenten en etnische zuiveringen OMDAT er elders op de wereld in andere conflicten meer mensen sterven is de discussie bewust saboteren Henk. Bekende truuk, trap ik niet in. Ik haal er ook niet de AIDS- en hongergenocide bij omdat Afrikanen minder recht hebben op medicijnen dan westerlingen, om bijvoorbeeld iets als terrorisme goed te praten.

  Eerst de holocaust, en nu weer Soedan als excuus om de Palestijnen te onderdrukken en uit te moorden. Wat wordt het morgen - wacht ik zal je helpen: Stalin misschien?

  ReplyDelete
 22. SOnja heeft je al antwoord gegeven, lees dat maar heb je gelijk mijn antwoord. Want ik begin dat joodje knuffelen knap irritant te vinden.

  ReplyDelete
 23. Beste Henk,

  Hoe ik aan "ubermenschen"kom,luister eens naar reacties wanneer een land of regering het in zijn hoofd haalt om kritiek te leveren op het beleid en het gedrag van Israël.Hoe vele Israëlies praten over de Palestijnen en over Europeanen,met een minachting en een haat waarvan de honden geen brood lusten.

  Wat betreft de dreiging,sinds het gebaar van Sadat kun je eigenlijk stellen dat de echte dreiging voor Israël voorbij was.Alleen kwam dit Amerika en Israël niet uit want de wapenindustie in beide landen doet er zijn voordeel mee.
  Tevens zou een stabiel Israël voor de Amerikanen uiterst ongelegen komen aangezien ze dan hun greep op het midden oosten zouden kunnen kwijt raken.
  Neem van mij aan dat op het moment dat er een vervanger voor olie is,Israël binnen de korste keren weer alleen staat aangezien het midden oosten dan strategisch totaal niet meer van belang is.

  ReplyDelete
 24. Dat eerste Rob kan ik niet geheel beoordelen. Ik ben slechts één keer in Israël geweest en dat was in april 1988. Toen waren aanslagen ook al "hot". Iedere bushalte werd zowat door een militair bewaakt. Jouw laatste regel ben ik het mee eens. Over het feit dat er geen reële dreiging meer was voor Israël verschillen we van mening. Die is er altijd geweest. Vanuit de Arasbische landen is vaak gezegd dat de joden uitgeroeid zullen worden. Het is een kwestie van tijd, Rob.

  ReplyDelete
 25. Kutisraeliërs. Matzefukkers.

  ReplyDelete
 26. Tsjaa .. al dat gescheld, wat moet ik ermee. Wat ik wilde beweren is dat jullie gifspuiterij in de richting van de joden wel erg ongenuanceerd is en hilarisch overdreven aandoet. Er is voldoende aanleiding om, naast het Palestijnse, ook het Israëlische optreden te bekritiseren, het verdient niet altijd de schoonheidsprijs en de Israëliërs zijn niet altijd zulke brave jongens, maar realiseer je wel dat het hier een voortdurende oorlogssituatie betreft.
  En inderdaad hebben ze uit het verleden één ding geleerd: dreiging niet serieus nemen kan dodelijk zijn. Israël zal dus echt géén afwachtende houding aannemen. En terecht. Wat moeten ze anders ? Zich houden aan VN-resoluties ?
  Laat me niet lachen, een internationale gemeenschap die 6 miljoen joden liet ombrengen, die gemeenschap (met onder hen ook diverse Arabische "vijanden") die heeft haar echt van spreken voor de Israëliërs verloren.
  Dus het vergelijken van joden met Nazi's is volslagen belachelijk.
  Wel wees ik op Nazi-achtige praktijken in Sudan, waar 180.000 Afrikanen vermoord zijn. Daarmee vergoelijk ik niets, Sonja, maar attendeer ik jullie op een voorbeeld van fascistoide massamoord. Nu gaande, dus geen oude koeien.

  Verder was mijn opmerking over het maatschappelijke succes van joden puur op feiten gebaseerd. Ze zijn op veel terreinen duidelijk veel succesvoller dan andere bevolkingsgroepen. Misschien dat dät kwaad bloed zet. Dat het in wezen toch jalouzie is dat joodse burgers op zoveel plaatsen een leidende rol hebben.
  Misschien komt het door het feit dat ze een hoger IQ hebben dan welke andere etnische groep ook. En daarnaast begiftigd zijn met een flinke portie doorzettingsvermogen.

  Maar goed, ga rustig door met jullie puberale gecultiveerde jodenhaat. Doe de groeten aan Michiel Smit. Of vraag of je met Frau Meulenbelt mee naar Gaza mag om De Hamas of Islamitische Jihaat te steunen. Die trekken daar inmiddels aan de touwtjes en hebben samen met de joodse orthodox-fundamentalisten het vredesproces in de jaren '90 kapot gemaakt.

  ReplyDelete
 27. Henk, wat doe je nou eigenlijk hier? Op argumenten ga je niet eens in en je begint ook al behoorlijk zielig te doen.

  *maar realiseer je wel dat het hier een voortdurende oorlogssituatie betreft*
  Nee Henk, het betreft hier een voortdurende bezettingssituatie. Een100% illegale bezetting.

  *Zich houden aan VN-resoluties ?*
  Niet? Waar denk je dat de VN voor is?

  *een internationale gemeenschap die 6 miljoen joden liet ombrengen*
  Ach jee, de wereld heeft joden vermoord. De joden zichzelf dan ook, of zijn dat misschien buitenaardse wezens?

  *het feit dat ze een hoger IQ hebben dan welke andere etnische groep ook*
  Joden zijn gewoon Uebermenschen eigenlijk... Een superieur ras, zullen we maar stellen.

  Ik ga je wel verklappen Henk, dat wanneer je met nog meer van deze nazipropaganda en hate speak komt dan sodemieter ik je d'r af. Ga je maar met je laarsjes in de West Bank marcheren of zo.

  ReplyDelete
 28. Hou maar op henk, straks ga ik Hitler nog begrijpen...jij bent iederrrgeval geen jood, want er is van alles mis in je bovenkamer.

  ReplyDelete
 29. Ik wil best op argumenten ingaan, maar dan moeten die er natuurlijk wél zijn. En het moet om relevante zaken gaan. War het om gaat is dat ik heb willen aantonen dat de "nazistische praktijken"die door ene Mad (What's in a name) feitelijk niets anders was dan anti-semitisch gebral dat door hem nergens met feiten werd ondersteund. Daarvoor verdiende hij een figuurlijke draai om de oren. Gaandeweg bleek Mad niet iemand die echt weet wat hij zegt dus had ik wat clementer moeten zijn. Maar ook geestelijk minvermogenden mag je tot de orde roepen, want waartoe blind anti-semitisme gekoppeld aan kwaadaardige gewelddadigheid en verstandelijke beperkingen toe kan leiden hebben de jaren '30 van de vorige eeuw gedemonstreerd.
  Overigens, Sonja, ben ik niet blind voor het feilen van Israël, wat zeg ik feilen ?, in sommige gevallen misdadigheid. Zo vind ik de bombardementen op vluchtelingenkampen in het verleden een oorlogsmisdaad, omdat het te veel en te vaak en onvermijdelijk onschuldigen getroffen heeft. Ook al boden de kampen, vrijwllig of gedwongen, onderdak aan terroristen. Ook de terreuraanvallen op Israëlische burgers door Hamas en Islamitische jihaat kunnen wat mij betreft in de categorie oorlogsmisdaden.
  Toch is dat heel wat anders dan de volkerenmoord die door het Nazisme werd geëffectueerd en waar Mad naar verwees.
  Verder staat vast dat het joodse volk het hoogste IQ heeft van alle etnische groepen en bovendien zéér succesvol is. Kijk maar om je heen. Dat is geen propaganda. Dat is waar. Waarom heb je daar toch zo'n moeite mee Sonja ?
  Ben ik nog iets vergeten ? Oh, ja of de joden zichzelf ook vermoord hebben ? Nou, je weet dat de internationale gemeenschap niets deed toen de joden weggevoerd werden. Ook hier in Nederland niet. In die zin was de internationale gemeenschap mede schuldig.
  En, Sonja, niet mijn woorden verdraaien of mij dingen in de mond leggen die ik niet gezegd heb. Dat vind ik niet fair.

  ReplyDelete
 30. Verder staat vast dat het joodse volk het hoogste IQ heeft van alle etnische groepen en bovendien zéér succesvol is. "

  Nobody gives a fuck.

  ReplyDelete
 31. Henk

  Dan ben ik toch een anti-semiet wat boeit mij dat nou. Je zal zelf wel lid zijn van zo'n Joodse lobby groep die overal opduiken als ratten uit het riool als je wat over good old Israel/Jood wordt zegt. Gewoon de harde feiten, toevallig een trainning gevolgt bij een van die lobby groepen 'hoe smoor ik kritiek op joden' ?

  En over dat IQ, de Nazi's vonden zich zelf ook erg goed, hebben de Joden toch nog iets geleerd. Andere volkeren onderdrukken en zichzelf een hoog IQ toekennen.

  ReplyDelete
 32. Het joodse ras 115. Verschil moet er zijn. Niet dat het ertoe doet, maar is een leuk weetje

  ReplyDelete
 33. Goh krijg op eens zin om me butagas stelletje op te gaan poetsen...

  ReplyDelete
 34. Hihi het is weer zover:

  *Beste Sonja,
  Sonja gebruikt fascistische en socialistische oneliners om andere te schofferen.

  Hoe anti-semitisch kun je zijn, de jodenhaat druipt er aan alle kanten vanaf.

  Het leuke is dat jij eigenlijk volledig achter de doelstellingen van de PLO en consorten staat, de Joden de zee indrijven en afmaken.
  Je weet wel in navolging van Hitlers grote vriend en inspirator Husseiny, de doelstellingen van de WO2 worden daar (en hier bij de anti-semieten) nog steeds nagestreefd*

  ReplyDelete
 35. Inderdaad joden die iedereen die kritiek heeft op de Israelische handelswijze anti-semiet noemen zijn irritant en hebben een ontzettend lelijke moedah!!!! Ik vind iedereen die andere mensen bezetten en hun vrijheid afnemen smeerlappen maar vooral degene die het zelf hebben meegemaakt en het anderen dan net zo hard weer aan doen! Dat zijn dus gewoon kutjoden!

  ReplyDelete
 36. Oóóóóóóóóh! Dah magge nie hor! :)

  ReplyDelete
 37. Er stond ooit een interessant artikel in VN over antisemitisme bij extreem-rechts EN extreem-links.

  Een goude tip voor de schreeuwers hier. Misschien wordt er dan ook eens begrepen waarom de uitspraak van Sheehan antisemitisch geladen is eindelijk begrepen. Maar Sheehan is vergeven, aangezien er bij daadwerkelijk antisemiet zijn iets meer bij komt kijken.

  ReplyDelete