1 January 2000

De Nederlandse pro-Israël lobby: personen

••• UNDER CONSTRUCTION •••

Laurence Blik (Loor)
Laurence Blik
Publiceert onder de naam 'Loor'.
Website: Loor Schrijft (weblog)
Publiceert ook bij: Stan de Jong, voorheen op Frontaal Naakt (Peter Breedveld), Eco Chic
Kenmerken: anti-islam, filosemitisme, racisme, anti-links
Netwerken: Facebook, Linkedin, freelance.nl
Diversen:
• wil graag joods worden maar werd door synagoge geweigerd (noemt zichzelf sindsdien "dwalende vaderjodin")
• vindt dat zij 'joodse uiterlijke kenmerken' heeft i.t.t. haar familie
• Wim Kortenoeven: "Ik ben een grote fan van Loor en bij ons op het CIDI-kantoor lopen er nog meer rond."
• critici van Israel demoniseert zij met 'antisemieten' en 'holocaustontkenners'
"Ik heb het helemaal gehad met deze pathologische leugenaar, deze hysterische fantast met haar Jodenobsessie en haar domme dertien-in-een-dozijn-meninkjes over Israel en de Palestijnen. Grossiert in racistische kwalificaties van Arabieren en Palestijnen, maar begint al op hoge toon over antisemitisme te krijsen als je het woord Israel verkeerd spelt. En dan dat gesnoef over haar eigen beschaafdheid. Erg beschaafd inderdaad, om te schrijven dat Palestijnen fokken als konijnen, om handenwrijvend te constateren dat Israel doet ‘waar het verdomde goed in is’, op het moment dat de IDF volledig losgaat tegen mannen, vrouwen en kinderen die als ratten in de val zitten." (Peter Breedveld, Frontaal Naakt)

5 comments:

 1. Jezus wat is die Loor een irritante freak. Heb net haar weblog gelezen, hoe kan iemand beweren dat de nlse media israel in een kwaad daglicht stellen? De israelische/palestijnse berichten worden 9 van de 10 keer in het klein verstopt in een hoekeje naast een 3x zo groot bericht over coma-zuipen in het westland of iets anders onbelangrijks (relatief). Dat pro-israel fanaten de waarheid achter het conflict maar moeilijk accepteren is duidelijk en zelfs logisch. En dat de media toch echt zwaar pro-israel is moet toch voor elk dom zwicht (zelfs voor Loor) appeltje eitje zijn. Loor; doe jezelf en de rest van NL een plezier en epileer die zwarte jungle boven je rascistische ogen. En nee je bent niet mooi, geil of lekker, mannen geven aan alles aandacht wat ook maar een beetje op een vrouw lijkt en hun het idee geeft dat zij een kans maken. Interpreteer dit ajb niet persoonlijk, je bent echt een harige lelijkerd.
  Pro-basher

  ReplyDelete
 2. @Pro-basher
  "En dat de media toch echt zwaar pro-israel is moet toch voor elk dom zwicht (zelfs voor Loor) appeltje eitje zijn."

  Ga je ook zeggen dat de VN pro Israel is? Waarom gaf ze recentelijk toe dat ze "een beetje biased" zijn? Noem bijv. de Durban anti racisme conferenties. Deze is vooral een platform geworden voor islamitische en andere anti Israel landen. Ipv over wereldwijde racisme praten, hadden ze het alleen nog maar over Israel (koerden, tibetanen, papoea's, zwarten, aboriginals, indianen, etc. hebben blijkbaar geen last meer van racisme en discriminatie).

  Ook de humanright watch erkende dat ze niet erg objectief is als het gaat om Israel. Ze zet Israel onder een enorm vergroot glas en haar omringende, dictatoriale, volkonderdrukkende regimes met rust laat. (Ze beloven wel beterschap, gelukkig maar.)

  O ja, 1 ding viel me enorm op. In 2008 brak de gaza oorlog uit en prompt kwamen de VN, VS, EU en Rusland (meer volkeren/smaken kun je echt niet bedenken) bijeen om het conflict te bespreken. Bijna tegelijkertijd werden in Srilanka 10.000-en tamil mensen op een stukje strand plat/dood gebombardeerd. En wie kwam er? Niemand ! En bovendien duurde de berichtgeving WEKENLANG NON STOP: in de ochtend, in de middag, in de avond en 's-nacht op de NOVA en Pauw & Witteman. Dit is de wat je bedoelt met "verstopt in een hoekeje" (???).

  O ja, er zijn zoveel conflicten op deze aardbol en ik vraag me af waarom krijgt Israel bijna 200 VN-resoluties aan hun broek. Dat is zo'n 3/4 alle VN-resoluties. Landen als Iran, Sudan, Noord Korea, ETC. krijgen samen nog geen 50 (!).

  ReplyDelete
 3. Ja, dat is allemaal mooi jij-bakken Anonymus, en zo omzeil je om het echt ergens over te hebben.

  Dat israël zoveel media-aandacht krijgt is niet meer dan logisch. Ze voeren de langste bezetting ter wereld, en schenden meer resoluties dan alle andere landen bij elkaar.

  Ook logisch is de lobby tegen Durban: het kost Israël immers meer moeite om te kunnen ontkennen dat het racistisch is, dan allerlei handlangers in de politiek voor hun karretje te spannen.

  En op dit weblog kun je heel veel nieuws over Israël lezen dat er in Nederland niet doorkomt.

  "In 2008 brak de gaza oorlog uit"
  Ja hoor, zomaar opeens, net als een griepvirus. De ene dag was er geen "oorlog" en de andere dag was er opeens "oorlog". Gek hè.

  ReplyDelete
 4. Anonymous said... "Tibet is idd pas in 1951 bezet en dat is zo'n 150 jaar nadat de staat Israel is opgericht"

  Een nutcase dus, op verlof uit de kliniek. Volgende confabulaties gooi ik er ook af, want dit is een serieus weblog.

  ReplyDelete
 5. Ach wat zal ik zeggen. Ook ik ben gebanned van haar site. Ze had mij veel eerder kunnen bannen, maar pas toen ik haar Zionist noemde (fout - zij is pro-Israël en ze is er moe van dat wij dat niet inzien) werd ik gebanned. Haar site is niet meer dan een verzamelplek van een paar meelopers. Sommige bezoekers verdenk ik ervan ronduit te kwijlen bij de gedachte dat Loor iets tegen hun zal zeggen.

  Nee, Loor is geen lobbyist. Denkt ze misschien te zijn, maar daar is ze veel te onbelangrijk voor. Sonja, je hebt haar iets te veel krediet gegeven, maar kudos voor de "kartografie" in het algemeen.

  ReplyDelete